Τετάρτη 22 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ
Νέα πανελλαδική κινητοποίηση την Τρίτη 28/4

Από την επιτυχημένη μέρα δράσης για την Υγεία (7/4)
Από την επιτυχημένη μέρα δράσης για την Υγεία (7/4)
Σε συνέχεια της πολύμορφης αγωνιστικής δράσης που αναπτύσσει και της επιτυχημένης μέρας πανελλαδικής δράσης για την Υγεία, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) προχωρά στις 28 Απρίλη σε νέα πανελλαδική κινητοποίηση.

Η Ομοσπονδία καλεί τις Ενώσεις να οργανώσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις των νοσοκομείων, στις ΥΠΕ, συμβολικές κινητοποιήσεις στις πύλες και στα προαύλια των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ και όλων των υγειονομικών θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας.

«Στις 7 Απριλίου το σύνθημα "Σπάμε τη σιωπή. Δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης και του αγώνα" διαδόθηκε παντού σε όλη τη χώρα αλλά και πέρα από τα σύνορα», σημειώνει η ΟΕΝΓΕ. «Η μεγάλη συμμετοχή στην αγωνιστική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας, το κύμα αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε από σωματεία, συλλογικότητες, μαζικούς φορείς, αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για τη συνέχεια. (...) Στις 28 Απρίλη η φωνή μας θα ακουστεί ακόμα μία φορά. Ακόμα πιο δυνατά!».

Η ΟΕΝΓΕ καλεί σε κλιμάκωση του αγώνα, διεκδικώντας:

  • Μονιμοποίηση των επικουρικών, όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού) για τη στελέχωση των νοσοκομείων και των ΚΥ.
  • Μέτρα και μέσα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των υγειονομικών.
  • Ενταξη στα BAE.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ