Τετάρτη 22 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΗΓΕΣΙΑ ΓΣΕΕ
Λέει φωναχτά όσα ψιθυρίζουν κυβέρνηση και σουπερμαρκετάδες

Ενοχλήθηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ από την πρωτοβουλία 50 και πλέον σωματείων να οργανώσουν στις 15/4 πανελλαδική μέρα δράσης για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ και την απήχηση που είχε αυτή η πρωτοβουλία.

Υπερασπιζόμενος τον ρόλο «κομιστή» και «συμβούλου» της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας και της επερχόμενης κρίσης, ο Γ. Παναγόπουλος διαφήμισε την «πλατφόρμα ενημέρωσης» που έχει φτιάξει η ΓΣΕΕ με αφορμή την πανδημία και ξεκαθάρισε: «Εμείς με αυτά τα στοιχεία πάμε στο υπουργείο και διεκδικούμε. Προφανώς δεν κάνουμε απεργίες. Προφανώς δεν πάμε έξω από τα σούπερ μάρκετ, όπως πάνε κάποιοι δήθεν έξυπνοι και ταξικοί, να κάνουμε συγκεντρώσεις».

«Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αφού λογικά τελείωσε το μπάνιο του, βρήκε χρόνο να μιλήσει για τους εργαζόμενους», σχολιάζει η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ. «Οταν λαμβάνεις χιλιάδες ευρώ για να μιλάς από το σπίτι σου, όταν "η απεργία έχει φάει τα ψωμιά της", όταν κάνεις συνέδρια με ΜΑΤ και ασφαλίτες, η λέξη "απαξίωση" είναι πολύ μικρή» για να αποδώσει την κατρακύλα της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, σημειώνει και προσθέτει ότι η επίμαχη δήλωση «πρέπει να φτάσει σε όλους τους κακοπληρωμένους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ, στα καταστήματα και τις αποθήκες, στους εργαζόμενους στα ντελίβερι και τις ταχυμεταφορές, στα τηλεφωνικά κέντρα».

Τις δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ καταδικάζει η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου και καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Ακόμα μια παράταση ωραρίου...

Στο μεταξύ, μια ακόμα παράταση του ωραρίου φορτώθηκαν στην πλάτη τους οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ την Παρασκευή, όταν το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε την ίδια μέρα πως αντί για τις 7 μ.μ. τα καταστήματα θα κλείσουν στις 8.30 μ.μ. «για την εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού».

Το γεγονός ότι χιλιάδες εργαζόμενοι «που και αυτές τις μέρες έχουν λιώσει στη δουλειά» ενημερώθηκαν «κατά τη διάρκεια του ωραρίου τους» ότι παρατείνεται η λειτουργία των καταστημάτων, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. «Είναι το πασχαλιάτικο δώρο της κυβέρνησης και του υφυπουργού Ανάπτυξης στους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ δυο μέρες μετά τις κινητοποιήσεις τους και τρανή απόδειξη πόσο τους λογαριάζουν και πόσο υποκριτικά είναι τα "ευχαριστώ" τους», σημειώνει. Ο Σύλλογος απαιτεί να πληρωθούν οι 2 ώρες υπερωριακής απασχόλησης με προσαύξηση ανάλογη με εργασία σε μέρα αργίας.

Τέλος, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Ρόδου καταγγέλλει μια σειρά αλυσίδων σούπερ μάρκετ που τη Μ. Παρασκευή καταστρατήγησαν το προβλεπόμενο ωράριο και άνοιξαν τα καταστήματα από νωρίς το πρωί, ακόμα και έξι ώρες νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα (1 μ.μ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ