Τετάρτη 22 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες
  • Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας οργανώνουν σήμερα, Τετάρτη, στις 4.30 μ.μ., οι Ομοσπονδίες Εργαζομένων στο Φάρμακο και σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά, μαζί με τα αντίστοιχα κλαδικά σωματεία της Αττικής.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι οι επιχειρηματίες των κλάδων τους «αξιοποιούν την ιδιαίτερη σημασία που αντικειμενικά αυτοί αποκτούν στη συγκεκριμένη συγκυρία, καθώς και το "έκτακτο" νομοθετικό πλαίσιο, για να επιβάλουν ακόμα σκληρότερους όρους εργασίας (...) Σε πολλές επιχειρήσεις η εντατικοποίηση χτυπάει "κόκκινο", υπάρχει αντίσταση των εργοδοτών ακόμα και στη χορήγηση των αδειών ειδικού σκοπού! Χώροι δουλειάς γίνονται σημεία διασποράς του ιού με ελλιπή μέτρα προφύλαξης και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας. Τα εργατικά ατυχήματα αυξάνονται (...) Δεν πρέπει να επιτρέψουμε, με αφορμή την πανδημία, την καταπάτηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων και την ένταση της εκμετάλλευσης μέσα στους εργασιακούς χώρους!».

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν ακόμα τα σωματεία εργαζομένων σε «ΕΒΓΑ», «ΦΑΓΕ», «ΠΑΥΛΙΔΗ», «TASTY FOODS», «Αθηναϊκή Ζυθοποιία», «L' OREAL» και «Boehringer Ingelheim».

  • Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, αναδεικνύοντας αντίστοιχα ζητήματα, εντατικοποίησης, εργοδοτικής ασυδοσίας, ελλιπών μέτρων προφύλαξης κ.ά., πραγματοποιεί αύριο Πέμπτη, στις 12 μ., το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου. Στην κινητοποίηση συμμετέχει επίσης η Ομοσπονδία του κλάδου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ