Πέμπτη 23 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΙΣ 28 ΑΠΡΙΛΗ
Να σταλεί μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης από κάθε χώρο δουλειάς

Εντατικές προετοιμασίες από τα συνδικάτα, που αποφασίζουν στάσεις εργασίας και άλλες παρεμβάσεις για την ερχόμενη Τρίτη

Από προηγούμενη παρέμβαση των οικοδόμων στο υπουργείο Εργασίας
Από προηγούμενη παρέμβαση των οικοδόμων στο υπουργείο Εργασίας
Μέρα δράσης την Τρίτη 28 Απρίλη, με πρωτοβουλίες μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, οργανώνουν συνδικάτα από διάφορους κλάδους σε όλη τη χώρα, δίνοντας αποφασιστική συνέχεια στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες του προηγούμενου διαστήματος, μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού.

Για τη μέρα εκείνη αποφασίζονται ή ήδη προγραμματίζονται στάσεις εργασίας, συνελεύσεις και συγκεντρώσεις σε κλάδους και χώρους που βρίσκονται σε λειτουργία, παραστάσεις διαμαρτυρίας και παρεμβάσεις για τους εργαζόμενους που έχουν βρεθεί μαζικά στην ανεργία, για εκείνους που αντιμετωπίζουν το συνδυασμό εκ περιτροπής εργασίας, αναστολής συμβάσεων και άλλων αντεργατικών μέτρων.

«Πληρώσαμε πολλά. Δεν θα πληρώσουμε ξανά!», είναι το σύνθημα με το οποίο το ΠΑΜΕ καλεί συνδικαλιστικές οργανώσεις και εργαζόμενους να αγκαλιάσουν αυτήν τη νέα πρωτοβουλία (βλέπε αναλυτικά στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ), σχεδιάζοντας την παρέμβαση ανάλογα με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε κάθε κλάδο και χώρο, επιλέγοντας την πιο πρόσφορη μορφή, για να ακουστεί δυνατά η φωνή της διεκδίκησης, προετοιμάζοντας παράλληλα την απεργία της Πρωτομαγιάς.

Στάσεις εργασίας σε εργοτάξια

Από τη μέρα πανελλαδικής δράσης για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ
Από τη μέρα πανελλαδικής δράσης για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ
Η Ομοσπονδία Οικοδόμων καλεί όλα τα σωματεία να προκηρύξουν στις 28/4 στάσεις εργασίας μέσα στους χώρους δουλειάς, να χρησιμοποιήσουν κάθε πρόσφορο τρόπο και μέσο επικοινωνίας για την ενημέρωση των εργαζομένων, να οργανώσουν συζήτηση με επίκεντρο την ανάγκη να δυναμώσουν οι παρεμβάσεις και οι αγώνες απέναντι στον νέο κύκλο της επίθεσης. «Με τον αγώνα μας έχουμε ανάγκη να σφραγίσουμε εμείς τις εξελίξεις για λογαριασμό των αναγκών και των συμφερόντων της τάξης μας», τονίζει η Ομοσπονδία.

Στην ανακοίνωσή της υπενθυμίζει τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα την ένταξη χιλιάδων εργαζομένων του κλάδου στο επίδομα των 800 ευρώ, από το οποίο αρχικά είχαν εξαιρεθεί.

«Δε σταματάμε τον αγώνα και τη διεκδίκηση», τονίζει η Ομοσπονδία, η οποία συνεχίζει τις παρεμβάσεις της για τους εργαζόμενους που εξακολουθούν να αποκλείονται από το επίδομα, όπως οικοδόμοι που δούλευαν στα κοινωφελή προγράμματα και τώρα έχουν μείνει άνεργοι χωρίς δικαίωμα επιδότησης, οικοδόμοι και άλλοι εργαζόμενοι που δουλεύουν σε αρχαιολογικά σκάμματα.

Μπροστά στην Πρωτομαγιά, η Ομοσπονδία υπογραμμίζει πως ο φετινός εορτασμός της «πρέπει να βρει την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που ζουν από πρώτο χέρι τις συνέπειες της πανδημίας και συνειδητοποιούν ότι η επόμενη μέρα θα είναι πιο αντεργατική, με στόχο να φορτωθούν στην πλάτη τους τα σπασμένα της κρίσης, πιο αποφασισμένους να δώσουν μάχες και να δυναμώσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής τους και να οικοδομήσουν τις προϋποθέσεις για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια, εξαθλίωση, πολέμους και κρίσεις».

Στον Επισιτισμό - Τουρισμό


Στάση εργασίας (1 μ.μ. έως 5 μ.μ.) προκηρύσσει για την Τρίτη 28/4 το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στη 1.30 μ.μ. και στη συνέχεια σε μοτοπορεία.

«Οι εργαζόμενοι στα Ξενοδοχεία και στον Επισιτισμό έχουμε "μπουχτίσει" από θυσίες, πότε για τις κρίσεις τους και πότε για την ανάπτυξή τους. Καταλαβαίνουμε καλά πού οδηγεί η επόμενη μέρα και η περιβόητη "διάσωση" του κλάδου. Οσα δεν πρόλαβαν ή δεν μπόρεσαν να εφαρμόσουν μέχρι σήμερα οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι κυβερνήσεις τους, θέλουν να τα περάσουν τώρα στο όνομα της κρίσης της πανδημίας, του αόρατου εχθρού, της "επανεκκίνησης"», τονίζει το Συνδικάτο.

«Στις 28 Απρίλη, οι εργαζόμενοι στα Ξενοδοχεία και στον Επισιτισμό ενώνουμε τις φωνές μας και τις διεκδικήσεις μας. Από τώρα και όχι μετά, παλεύουμε με όσα μέσα διαθέτουμε ώστε να μην πληρώσουμε για άλλη μια φορά εμείς», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ