Πέμπτη 23 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Δυσκολίες στη θεραπεία των καρκινοπαθών

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Αλλο ένα φαινόμενο, που παρατηρείται και σε άλλες καπιταλιστικές χώρες και στη χώρα μας και έχει σχέση με τα ανεπαρκή δημόσια συστήματα Υγείας, έρχεται στο φως της δημοσιότητας στη Βρετανία και αφορά τη μη ουσιαστική φροντίδα καρκινοπαθών. Συγκεκριμένα, το Βρετανικό Αντικαρκινικό Ερευνητικό Ιδρυμα, όπως αναφέρει εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας «Daily Mail», διαπιστώνει ότι χιλιάδες καρκινοπαθείς αποφεύγουν καθ' όλη τη διάρκεια των μέτρων καραντίνας ακόμη και τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις, θεραπείες ή και χειρουργεία. Υπολογίζει πως κάθε βδομάδα δεν γίνεται διάγνωση σε 2.300 άτομα που πάσχουν από καρκίνο αλλά δεν το γνωρίζουν γιατί δεν υποβάλλονται στις κατάλληλες εξετάσεις. Επιπλέον, το Βρετανικό Γραφείο Στατιστικών Μελετών καταγράφει μείωση κατά 75% στον αριθμό των ασθενών που μεταβαίνουν στα νοσοκομεία από την αρχή της πανδημίας. Αυτό συμβαίνει γιατί τα νοσοκομεία, που όλα τα προηγούμενα χρόνια υπέστησαν περικοπές σε προσωπικό και μέσα, μόλις αντέχουν να περιθάλψουν ασθενείς με τον κορονοϊό.

Εως χτες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεπερνούσαν τα 130.000, οι θάνατοι τους 17.400, εκ των οποίων οι 4.300 καταγράφηκαν μέσα στο τελευταίο 24ωρο. Οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» χτες ανέβαζαν σε τουλάχιστον 41.000 τα θανατηφόρα κρούσματα της πανδημίας στη χώρα θεωρώντας πως είναι διπλάσια από τον επίσημο αριθμό επειδή πολλοί ηλικιωμένοι δεν καταγράφονται...

Ζουν με τον εφιάλτη της απόλυσης

Την ίδια ώρα, χειροτερεύει η οικονομική κατάσταση εκατομμυρίων λαϊκών νοικοκυριών καθώς πολλοί έχουν μείνει άνεργοι ή έχουν ανασταλεί οι συμβάσεις εργασίας. Σε έρευνα του ινστιτούτου ερευνών «Kantar» καταγράφεται πως ένα στα τρία νοικοκυριά δήλωσε ότι είναι πιθανό να χρειαστεί κάποια κρατική βοήθεια τους επόμενους τρεις μήνες για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας. Ειδικότερα, το 44% όσων εργάζονται πιστεύει ότι η θέση εργασίας του είναι λιγότερο ασφαλής σε σχέση με 12 μήνες νωρίτερα. Επιπλέον, το 65% των ερωτηθέντων απαντά ότι η οικονομία βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση σε σχέση με 12 μήνες νωρίτερα. Αυτά ενώ το Γραφείο Δημοσιονομικής Ευθύνης (OBR) έχει ανακοινώσει ότι το ΑΕΠ της χώρας μπορεί να μειωθεί κατά 35% την περίοδο Απρίλη - Ιούνη και 2 εκατομμύρια άνθρωποι να βγουν στην ανεργία.

Η όλη κατάσταση έχει δημιουργήσει και ενδοαστική αντιπαράθεση για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Τζόνσον, που αρχικά χρησιμοποίησε την τακτική της «ανοσίας της αγέλης» για να οδηγηθεί μετά στην καραντίνα. Οι σοσιαλδημοκράτες Εργατικοί, που δεν έχουν λιγότερες ευθύνες για την υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, ασκούν κριτική και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες απαιτούν τη διενέργεια «ανεξάρτητης έρευνας» για να κριθούν οι επιδόσεις της κυβέρνησης στο χειρισμό της πανδημίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ