Τρίτη 2 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
«Δικαίωση» του προγράμματός του τα αντιλαϊκά πακέτα της ΕΕ!

«Δικαίωση» της λογικής του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για «εμπροσθοβαρή, άμεση στήριξη της οικονομίας» και των «προσπαθειών που έκανε στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια», χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Χαρίτσης, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», την πρόταση της Κομισιόν για πακτωλό χρημάτων στους επιχειρηματικούς ομίλους, προκειμένου να «τρέξουν» γρηγορότερα οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που θα πληρώσει ποικιλοτρόπως ο λαός.

Παράλληλα, κρύβοντας - όπως και η κυβέρνηση της ΝΔ - το χαρακτήρα του ευρωενωσιακού «πακέτου» και ζητώντας από το λαό να βάλει πλάτη στους στόχους του κεφαλαίου, για τη... φιλολαϊκή διαχείρισή του, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις χτεσινές δηλώσεις Ντομπρόβσκις επανέλαβε ότι «η πρόταση της Κομισιόν είναι στη σωστή κατεύθυνση» και ότι τάχα «σπάει επιτέλους το ταμπού δεκαετιών της νεοφιλελεύθερης λιτότητας», υπό την προϋπόθεση δήθεν πως «δεν θα συνοδεύεται από σκληρή επιτροπεία και "αιρεσιμότητες", που παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές μνημονιακές περιόδους»!

Ενώ, συνεχίζοντας την κοροϊδία στο λαό και κάνοντας ότι δεν άκουσε τίποτα για τις ξεκάθαρες αντιλαϊκές δεσμεύσεις και τα μνημόνια διαρκείας που θα συνοδεύουν τα πακέτα στους ομίλους, κάλεσε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό «να ζητήσει ξεκάθαρες απαντήσεις από τα ευρωπαϊκά όργανα και από τους πολιτικούς του φίλους» και να σταματήσει το ρόλο του «θεατή των εξελίξεων».

Ο Αλ. Χαρίτσης σχολίασε και τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά, ζητώντας να υπάρξει «εθνική στρατηγική ώστε η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει ξανά στον ευρωτουρκικό διάλογο, αλλά και να ξαναθέσει στο τραπέζι τις ευρωπαϊκές κυρώσεις που πετύχαμε τον Ιούνιο του 2019», ζητώντας δηλαδή ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και στο ιμπεριαλιστικό παζάρι, που δίνει αέρα στα πανιά της τουρκικής επιθετικότητας.

Στο μεταξύ, με τα προτάγματα του κεφαλαίου «ανά χείρας» και στόχο τη διαμόρφωση κυβερνητικών «εναλλακτικών» για το κεφάλαιο, ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναρχίζει τις διαδικασίες για τη λεγόμενη «ανασυγκρότησή» του και για τις «συγκλίσεις» με το ΚΙΝΑΛ, με τον Ν. Βούτση να δηλώνει μέσα στο Σαββατοκύριακο (στον «Ελεύθερο Τύπο») ότι στον ΣΥΡΙΖΑ εργάζονται για τη «διαμόρφωση (...) του προοδευτικού πόλου με ορίζοντα τη διακυβέρνηση», προσθέτοντας πως «σημειώνουμε την προσπάθεια που γίνεται δημόσια από την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ για την αποστασιοποίηση και αντίθεση της σοσιαλδημοκρατίας σε σχέση με τα νεοφιλελεύθερα προτάγματα».

Στο πλαίσιο αυτό, χτες ο Αλ. Τσίπρας περιόδευσε σε καταστήματα εστίασης στην Καισαριανή, με τον ΣΥΡΙΖΑ, στο όνομα της «προστασίας» των αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών του κλάδου, τους οποίους ως κυβέρνηση τσάκισε, να επαναλαμβάνει τις προτάσεις του για ακόμα πιο «γενναίες» παρεμβάσεις για τους μεγαλοεπιχειρηματίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ