Τρίτη 2 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΑΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο λαός του νησιού να διεκδικήσει άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματός του

Την αποζημίωση και την αποκατάσταση των πληγέντων από τις τελευταίες πλημμύρες απαιτεί η ΤΕ Θάσου του ΚΚΕ

Eurokinissi

Την αποζημίωση και την αποκατάσταση των πληγέντων από τις τελευταίες πλημμύρες απαιτεί η ΤΕ Θάσου του ΚΚΕ
Κάλεσμα στο λαό της Θάσου να αγωνιστεί για μέτρα ολόπλευρης προστασίας της υγείας και του εισοδήματος των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των επισκεπτών απευθύνει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Θάσου του ΚΚΕ. Αναδεικνύει επίσης την άμεση ανάγκη για συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των εργαζομένων στους κλάδους του Τουρισμού - Επισιτισμού και των Μεταφορών, όπως και των μικρομεσαίων αυτοαπασχολούμενων στους αντίστοιχους κλάδους, αλλά και προστασίας του περιβάλλοντος, με ενίσχυση της αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, «ο λαός του νησιού ζει αυτή την περίοδο με ένα διπλό άγχος. Από τη μια το ζήτημα της υγείας σε σχέση και με την εξέλιξη της πανδημίας και από την άλλη η οικονομική του κατάσταση, που ήδη έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα και το μέλλον είναι αβέβαιο». Και προσθέτει: «Αυτές τις αγωνίες εντείνει η πολιτική της κυβέρνησης, συνολικά η στάση των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων σε δήμο και Περιφέρεια».

Η ΤΕ Θάσου τονίζει την ανάγκη άμεσης εξασφάλισης του απαραίτητου υγειονομικού προσωπικού που να καλύπτει όλες τις ειδικότητες στο Κέντρο Υγείας, της λειτουργίας του Τμήματος Αιμοκάθαρσης στο νησί, καθώς και της άμεσης λειτουργίας της γραμμής Πρίνου - Καβάλας με τα αναγκαία δρομολόγια για γρήγορη εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών. Προσθέτει πως δεν πρέπει να υπάρξει «ούτε σκέψη για αύξηση της επιτρεπόμενης πληρότητας των πλοίων στο 100%» και ζητά να υποχρεωθούν οι ναυτιλιακές εταιρείες να απολυμαίνουν τους κοινόχρηστους χώρους του πλοίου μετά από κάθε δρομολόγιο.

Οσον αφορά την ενίσχυση της αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας, η ΤΕ Θάσου καλεί το λαό να διεκδικήσει την αποκατάσταση των ορεινών δρόμων και τον καθαρισμό των αντιπυρικών ζωνών, την άμεση ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων, ενώ απαιτεί την αποζημίωση όλων των κατοίκων που είχαν πληγεί από τις πλημμύρες του Νοέμβρη, οι οποίοι, όπως αναφέρει, «έχουν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για την αποκατάσταση των ζημιών και τώρα βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται κι άλλο».

  • Η ΤΕ Θάσου διοργανώνει εκδήλωση την Παρασκευή 5 Ιούνη, Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, στις 7 μ.μ. στον Ταρσανά στη Σκάλα Ποταμιάς. Θα μιλήσει ο Διονύσης Κλάδης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ