Τρίτη 2 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Να προχωρήσει άμεσα η αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους από την κυβέρνηση

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, είχε χτες συνάντηση με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαρουάν Τουμπάσι. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζουμε για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη μας προς τον σκληρά δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό, εξαιτίας της απαράδεκτης πολιτικής των ΗΠΑ και του Ισραήλ, με τις προσαρτήσεις και όλα όσα παραβιάζουν τα δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού και του Παλαιστινιακού κράτους. Ζητάμε να προχωρήσει άμεσα η αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους από την ελληνική κυβέρνηση, από την Ελλάδα, αξιοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της Βουλής.

Το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει απ' το χέρι του, με παρεμβάσεις στη Βουλή, Ερωτήσεις στην Ευρωβουλή, με μαζικές δραστηριότητες και στήριξη του λαϊκού κινήματος για την προβολή των παλαιστινιακών αιτημάτων και φυσικά με την προσπάθεια που θα κάνουμε μέσα από την Επιτροπή Φιλίας με τον Παλαιστινιακό λαό που υπάρχει στην ελληνική Βουλή. Δεν ξεχνάμε, συνεχίζουμε σταθερά».

Ο πρέσβης της Παλαιστίνης στις δηλώσεις του σημείωσε ότι οι σχέσεις και οι συζητήσεις με το ΚΚΕ χαρακτηρίζονται πάντα από ειλικρίνεια και από ορθή εκτίμηση και σύμπτωση απόψεων για την ανάλυση της διεθνούς κατάστασης και των εξελίξεων.

Αναφέρθηκε στη «σταθερή θέση του ΚΚΕ υπέρ των δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού» και την αποδοχή που αυτή έχει απ' τον Παλαιστινιακό λαό, επαναλαμβάνοντας την πρόσκληση προς τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ να επισκεφτεί την Παλαιστίνη όταν αρθούν οι περιορισμοί λόγω πανδημίας.

Πρόσθεσε πως κατά τη συνάντηση τονίστηκε η καταδίκη της επικείμενης προσάρτησης Παλαιστινιακών εδαφών στη Δυτική Οχθη απ' την ισραηλινή κυβέρνηση που παραβιάζει τα δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού, με τη στήριξη του «εγκληματικού καθεστώτος των ΗΠΑ». Οπως είπε, «οι προσαρτήσεις αυτές, αν πραγματοποιηθούν, θα αποτελέσουν τον πραγματικό ενταφιασμό του παλαιστινιακού ζητήματος και της λύσης των δύο κρατών στα σύνορα του 1967».

Ο Μ. Τουμπάσι χαιρέτισε τη στάση των ευρωπαϊκών ΚΚ που τάσσονται στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού. Κάλεσε δε την κυβέρνηση να πάρει θέση υπέρ της αναγνώρισης του Παλαιστινιακού κράτους και κατά των προσαρτήσεων, υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής τον Δεκέμβρη του 2015.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο αγώνας των Παλαιστινίων είναι ο αγώνας κάθε καταπιεζόμενου λαού (2020-07-02 00:00:00.0)
Να αναγνωρίσει η Ελλάδα το κράτος της Παλαιστίνης (2020-06-12 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης (2020-06-12 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στον μεγάλο αγώνα των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων (2017-05-02 00:00:00.0)
Με τον πρέσβη της Παλαιστίνης συναντήθηκε ο Δ. Κουτσούμπας (2017-02-15 00:00:00.0)
Πολύμορφη αλληλεγγύη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού (2016-07-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ