Τρίτη 2 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αποχαιρετά την σ. Μαρία Γάτη

Η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά του ΚΚΕ με θλίψη ανακοινώνει το θάνατο της σ. Μαρίας Γάτη από την Κοκκινιά, σε ηλικία 66 ετών, μετά από παλικαρίσια μάχη με τον καρκίνο. Την αποχαιρετά με σεβασμό και εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους της, σημειώνοντας τα παρακάτω για τη ζωή και τη δράση της ως μέλους του ΚΚΕ:

Γεννημένη το 1954 στα Καστέλλια Φωκίδας, έγινε μέλος του ΚΚΕ το 1978 και γρήγορα ανέλαβε υπεύθυνες χρεώσεις στα πλαίσια του Κόμματος και του κινήματος. Διετέλεσε μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Κοκκινιάς από το 1989 έως το 1998. Από τα πρώτα της χρόνια συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη του Κόμματος, όπου κι αν βρισκόταν. Στα δύσκολα χρόνια της διάσπασης κράτησε γερά, έδωσε και αυτή τη μάχη για την υπεράσπιση της ύπαρξης του Κόμματος. Από το 1999 έως το 2019 εκλεγόταν δημοτική σύμβουλος στο δήμο Νίκαιας. Ηταν αντιδήμαρχος Πρασίνου από το 2004 έως το 2010, την περίοδο που στη διοίκηση του δήμου ήταν οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια που στήριζε το ΚΚΕ. Συμμετείχε ενεργά στο κίνημα, μέσα από το γονεϊκό κίνημα αλλά και μέσα από τον Σύλλογο Γυναικών, του οποίου ήταν και μέλος του ΔΣ με ιδιαίτερη συμβολή.

Η σ. Μαρία ήταν μια κομμουνίστρια αναγνωρισμένη στις γειτονιές της Κοκκινιάς. Αγαπητή σε όλους, μπροστάρισσα σε κάθε κινητοποίηση και διεκδίκηση. Παράδειγμα αγωνιστικής στάσης ζωής. Δεν το έβαζε εύκολα κάτω, ακόμα και όταν αντιμετώπισε το πρόβλημα υγείας, ήταν παρούσα στην εξόρμηση του «Ριζοσπάστη», συμμετείχε στις δραστηριότητες του Κόμματος.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη στις 3 μ.μ. στο Γ' Νεκροταφείο. Αντί στεφάνων θα δοθούν χρήματα για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ