Τρίτη 2 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΥΜΝΑ
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ και τους κατοίκους της περιοχής

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δ. Κουτσούμπας

Από την πρόσφατη παρουσία του Δ. Κουτσούμπα στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα
Από την πρόσφατη παρουσία του Δ. Κουτσούμπα στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα
Κάλεσμα στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, συνολικά στους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής, απευθύνουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ, να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση - συζήτηση στη Λάρυμνα, την Παρασκευή 5 Ιούνη, στις 8 μ.μ. στο πάρκο «Θεόδωρος Μαλέρδος», με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Με θέμα «Το ΚΚΕ συζητά με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τους κατοίκους της περιοχής για τον αγώνα τους και τις προτάσεις του Κόμματος για τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων», το ΚΚΕ δίνει συνέχεια στις πρωτοβουλίες του για τη στήριξη του αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ.

Δίνει συνέχεια στις πολύμορφες πρωτοβουλίες που ξεδιπλώνει το ΚΚΕ, μέσα και έξω από τη Βουλή και φυσικά με την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών μέσα στο εργατικό - λαϊκό κίνημα για την ενίσχυση της αλληλεγγύης, κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και άλλων αστικών επιτελείων για καλλιέργεια «κοινωνικού αυτοματισμού».

Η συγκέντρωση - συζήτηση στη Λάρυμνα έρχεται σε συνέχεια της τροπολογίας που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή την προηγούμενη βδομάδα, ενάντια στις διαλυτικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης. Μέσα από την τροπολογία του Κόμματος αναδεικνύονται ξεκάθαρα οι τεράστιες προοπτικές και δυνατότητες για να λειτουργήσει η ΛΑΡΚΟ και να αξιοποιηθεί ο ορυκτός πλούτος της χώρας προς όφελος του λαού, αποκαλύπτονται οι πραγματικές αιτίες και οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την απαξίωση της επιχείρησης, ξεσκεπάζονται οι πραγματικές επιδιώξεις της ΕΕ, της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, δίνεται διέξοδος στις αγωνίες και το μέλλον των εκατοντάδων εργαζομένων, που αγωνίζονται ενάντια στο πετσόκομμα του μεροκάματου και των δικαιωμάτων τους και που στο τέλος της ειδικής εκκαθάρισης θα μείνουν άνεργοι.


Η εκδήλωση της ερχόμενης Παρασκευής, με την παρουσία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αποτελεί συνέχεια της σταθερής στήριξης και παρουσίας του Κόμματος, των στελεχών, των βουλευτών, των μελών και των φίλων του, σε κάθε κινητοποίηση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, από τη μεγάλη απεργία του 1977 έως σήμερα, της συνεχούς μάχης που δίνεται και μέσα από τον «Ριζοσπάστη» για την προβολή του αγώνα των εργαζομένων, των προβλημάτων τους και των δίκαιων αιτημάτων τους, κόντρα στην επιχείρηση συκοφάντησης που δυναμώνει σήμερα για άλλη μια φορά από τα αστικά επιτελεία.

Τη διαχρονική αυτή συμπαράσταση την αναγνωρίζουν τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι κάτοικοι, πολλοί από τους οποίους έχουν σε αυτήν τη βάση μετατρέψει σε δική τους υπόθεση την οργάνωση της συγκέντρωσης της Παρασκευής, το κάλεσμα για μαζική συμμετοχή και για συζήτηση των θέσεων του ΚΚΕ που αποτελούν τη μοναδική πραγματική διέξοδο για τους ίδιους και τη ΛΑΡΚΟ.

Συζητάμε με τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ για το δικό τους αγώνα και την προοπτική

Για τη σημασία της συγκέντρωσης - συζήτησης και την προετοιμασία της από τις Οργανώσεις του Κόμματος μιλά στον «Ριζοσπάστη» η Ανδριάνα Μπαφούτσου, Γραμματέας της ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, σημειώνοντας τα εξής:

«Το ΚΚΕ στις 5 Ιούνη συζητά με τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, συζητά για τον δικό τους αγώνα, γι' αυτόν τον αγώνα που ο προσανατολισμός, η διάρκεια, η αντοχή του αποτελούν φάρο, ελπίδα για όλη την εργατική τάξη, για το λαό της περιοχής και βραχνά για την κυβέρνηση, τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, την ΕΕ, το κεφάλαιο.

Συζητά τις προτάσεις του για τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και την προστασία των εργαζομένων. Συζητά με τους κατοίκους της περιοχής, άλλους εργαζόμενους και φορείς, με κάθε καλόπιστο άνθρωπο, που έχουν κάνει δική τους υπόθεση αυτόν τον αγώνα.

Η συζήτηση αυτή άλλωστε έχει ξεκινήσει από καιρό καθώς το ΚΚΕ δεν έλειψε στιγμή από αυτόν τον αγώνα, ήταν, είναι και θα είναι σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων, αντιπαλεύοντας εντός και εκτός Βουλής, με όλες του τις δυνάμεις, με κάθε μέσο και τρόπο, τα διαλυτικά σχέδια της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Η μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση εργατών της ΛΑΡΚΟ, άλλων εργαζομένων, κατοίκων της περιοχής, φορέων, θα είναι ξεκάθαρο, ηχηρό μήνυμα απέναντι στην κυβέρνηση, απάντηση στην κλιμακούμενη επίθεση και στη συκοφάντηση του αγώνα, μέσο πίεσης για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων, τεκμηριωμένη απάντηση ότι υπάρχει και άλλος δρόμος για το "χρυσωρυχείο" που λέγεται ΛΑΡΚΟ από το δρόμο της απαξίωσης, του κλεισίματος, της ιδιωτικοποίησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ