Τρίτη 7 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Γιώργος ΣΙΦΩΝΙΟΣ

Πρώην πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία»

Στο ίδιο έργο θεατές!

Παρακολουθούμε άλλη μια φορά μέσα από το δόγμα «νόμος και τάξη», και αφού έχουν προηγηθεί 3 μνημόνια με τις υπογραφές όλων των αστικών κομμάτων, να προσπαθούν να βάλουν εμπόδια και απαγορεύσεις στην ταξική πάλη βάζοντας στο προσκήνιο τον «κοινωνικό αυτοματισμό». Η κυβέρνηση της ΝΔ ενισχύει το αντεργατικό οπλοστάσιο, βάζοντας στόχο να χτυπηθούν οι εργατικοί - λαϊκοί αγώνες, οι διαδηλώσεις, που αφορούν όλο το λαό.

Δεν πρέπει όμως να ξεχνάνε ότι και άλλοι προσπάθησαν να καταργήσουν την ταξική πάλη και ριζοσπαστικοποίηση των προοδευτικών δυνάμεων, όπως π.χ. ο Λάσκαρης, αλλά τσακίστηκαν από τους πρωτοπόρους ταξικούς και προοδευτικούς εργάτες, οι οποίοι «δεν συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις» από αυτούς που παίρνουν το ψωμί από το τραπέζι.

Εμείς 9 μήνες στη «Χαλυβουργία» ζήσαμε την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, την καταστολή, και δεν κάναμε πίσω.

Και τελειώνοντας αυτές τις λίγες γραμμές θα θυμίσω ότι όπου υπάρχει αδικία θα υπάρχει η πάλη των πρωτοπόρων των λαϊκών αγωνιστών, γιατί νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και γιατί αντάρτης - κλέφτης - παλικάρι πάντα είναι ο ίδιος ο λαός. Αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί, αλλιώς το εργατικό - λαϊκό κίνημα θα το αχρηστεύσει. Ολοι για έναν και ένας για όλους. Συνεχίζουμε με ψηλά τις σημαίες της τάξης μας και του λαού μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ