Τρίτη 7 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
«Λασπομαχίες» στο βούρκο του συστήματος που από κοινού υπηρετούν

Eurokinissi

Το «καπάκι» του βόθρου του αστικού πολιτικού συστήματος, όπου η διαφθορά, τα σκάνδαλα και οι «αθέατες» σχέσεις κυβερνήσεων, επιχειρηματικών συμφερόντων και διαφόρων κέντρων αποτελούν την άλλη όψη της φανερής βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, «πετάχτηκε» ξανά μέσα στο Σαββατοκύριακο, μετά από δημοσιεύματα που εμπλέκουν παράγοντες των δύο κομμάτων σε υποθέσεις διαφθοράς και σκάνδαλα, και τον «χαρτοπόλεμο» ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών, που ακολούθησε.

Τη δυσωδία της σκανδαλολογίας ήρθαν να τροφοδοτήσουν αυτήν τη φορά τα δημοσιεύματα του «Πρώτου Θέματος» και του «Documento».

Το «Πρώτο Θέμα» επανέφερε στο προσκήνιο την υπόθεση Καλογρίτσα, με το δημοσίευμα να κάνει λόγο για αγωγή του που εκδικάστηκε την 1η Ιούλη στο Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου ισχυρίζεται ότι έλαβε «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και την καθοδήγηση του "White House"» - εννοώντας το Μέγαρο Μαξίμου και τον Ν. Παππά - «3 εκατ. ευρώ από τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC της οικογένειας Χούρι ως προκαταβολή για να λάβει μέρος στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016».

Για «σοκαριστικές αποκαλύψεις», «πρακτικές μαφίας» κ.τ.λ. έκανε λόγο η κυβέρνηση, ζητώντας εξηγήσεις από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για προσπάθεια Καλογρίτσα «να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά, ένα ακόμη ανεξόφλητο χρέος προς τρίτους, υπό τις οδηγίες του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου», να παραπέμπει στις σχέσεις Καλογρίτσα με τον υπουργό Εσωτερικών «με τον οποίο είναι συνέταιροι» κ.ο.κ.

Απ' την άλλη, δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», αναφερόμενο σε παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, κάνει λόγο για «γαλάζιο παρακράτος», εμπλέκει υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ σε υποθέσεις με επίορκους αστυνομικούς, δικαστικούς κ.ο.κ., έως και σε υπόθεση παιδεραστίας, με τον ΣΥΡΙΖΑ να σπεύδει να ζητήσει με τη σειρά του εξηγήσεις απ' τη ΝΔ και το «γαϊτανάκι» να συνεχίζεται.

Στο μεταξύ, στο θέμα της σκανδαλολογίας αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, στη συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής», όπου με «αγωνία» για το «κύρος» του αστικού πολιτικού συστήματος επέμεινε ότι «η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να φέρει στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής παράνομες ηχογραφήσεις ανοίγει το καπάκι του υπονόμου για την πολιτική ζωή», προσθέτοντας πως οι πρακτικές αυτές «είναι επικίνδυνες για τη δημοκρατία. Αν νομίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι ανοίγοντας το καπάκι του υπονόμου θα πλήξει τους αντιπάλους του, μάλλον κάνει λάθος. Ο πρώτος υποψήφιος να πέσει μέσα είναι ο ίδιος». Ενώ σχετικά με την «αυστηρότητα» απέναντι σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στο φόντο και των φημών έως και για καρατόμηση Παππά, λέει πως «δεν έχω μάθει να λειτουργώ ως χωροφύλακας ή παιδονόμος. Τα στελέχη μας είναι δημόσια πρόσωπα. Κρίνονται διαρκώς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ