Τρίτη 7 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Βαγγέλης ΒΑΚΑΛΗΣ

Πρώην πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας

Οι τελευταίες εξελίξεις, με την κατάθεση από την κυβέρνηση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις, αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά ότι οι κεφαλαιοκράτες, από τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο και τις κυβερνήσεις τους, ποτέ δε θα συμβιβαστούν με την οργανωμένη εργατική και γενικότερα λαϊκή πάλη.

Κανένας εργάτης δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα ότι δήθεν η κυβέρνηση πάει να βάλει τάξη σε κάποια πράγματα. Στο μόνο πράγμα που θέλουν όλοι αυτοί, πλουτοκράτες και οι κυβερνήσεις τους, να βάλουν τάξη είναι η αδιατάραχτη συνέχιση της εκμετάλλευσής μας, που εξασφαλίζει πλούτο για αυτούς τους λίγους και για μας, τη μεγάλη πλειοψηφία, φτώχεια και μιζέρια.

Η μοναδική μας απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι το δυνάμωμα των σωματείων μας και η ένταση της ταξικής πάλης, για να ακυρώσουμε στην πράξη όλα τα σχέδιά τους που μας κρατούν μόνιμα υποζύγια.

Καμία αυταπάτη δεν πρέπει να έχουμε εμείς οι εργάτες. Μόνο με τη δική μας οργανωμένη συλλογική πάλη θα μπορέσουμε να απαλλαγούμε από το βραχνά της εκμετάλλευσης και τελικά της ανέχειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ