Τρίτη 7 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΚΚΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των οικογενειών με πολλά παιδιά

Με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα (ΟΠΟΤΤΕ) συναντήθηκε την περασμένη Παρασκευή ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ. Την Ομοσπονδία εκπροσωπούσαν ο Δ. Κοντός (πρόεδρος), ο Δ. Χριστοθανόπουλος (οργανωτικός γραμματέας) και ο Γ. Τασίκας. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Χάρης Χουρδάκης, μέλος του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οι εκπρόσωποι της ΟΠΟΤΤΕ ανέπτυξαν τα προβλήματα που απασχολούν τις πολυμελείς και τρίτεκνες οικογένειες, όπως η ανεργία, η ένταξη όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, τα έξοδα μεταφοράς, καθώς δεν προβλέπεται έκπτωση στα εισιτήρια, η περικοπή των δικαιούχων στον κοινωνικό τουρισμό, η κατάργηση των προγραμμάτων εργατικής κατοικίας, καθώς και η άρνηση όλων των κυβερνήσεων να αναγνωρίσουν την πολυτεκνική τους ιδιότητα.

Ο Χρ. Κατσώτης επαναβεβαίωσε τη στήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα της Ομοσπονδίας και ανέπτυξε τις θέσεις του Κόμματος για τη στήριξη των λαϊκών οικογενειών και ιδιαίτερα αυτών με πολλά παιδιά, που αφορούν το εισόδημα, την εργασία, τις κοινωνικές παροχές, και πρέπει να εξασφαλίζονται και να παρέχονται από το κράτος δωρεάν. Αναφέρθηκε επίσης στη δράση του ΚΚΕ, τόσο στη Βουλή όσο και στο πλαίσιο του εργατικού - λαϊκού κινήματος, για την απόσπαση λύσεων στα προβλήματα αυτά.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση, με πρόσχημα την πανδημία και για την αντιμετώπιση της νέας καπιταλιστικής κρίσης, με τη στήριξη της ΕΕ και των κομμάτων του κεφαλαίου επεκτείνει τα αντιλαϊκά μέτρα που επιδεινώνουν συνολικά τους όρους ζωής των λαϊκών οικογενειών, με πολλαπλάσιες επιπτώσεις στις πολυμελείς οικογένειες.

Θα είναι σημαντικό, υπογράμμισε, οι τρίτεκνοι να ενισχύσουν την οργανωμένη δράση των Συλλόγων και των Σωματείων για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων και η Ομοσπονδία, μαζί με την εργατική τάξη και όλο το λαό, να αντιταχθεί στο νομοσχέδιο - έκτρωμα για την απαγόρευση των διαδηλώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ