Τρίτη 25 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διάρρηξη στο σπίτι της εισαγγελέα Κατά της Διαφθοράς

Προσπάθεια εκφοβισμού ή απειλής της ενόψει των εξελίξεων στην υπόθεση «Novartis» βλέπει η εισαγγελέας Κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη πίσω από τη διάρρηξη στο σπίτι της στην Ακρόπολη. Μιλώντας μάλιστα στους αστυνομικούς που την ενημέρωσαν, φέρεται να τους είπε πως έχει γίνει υπ' αριθμόν 1 στόχος και αναρωτήθηκε: «Το επόμενο θα είναι να με σκοτώσουν;».

Το ερώτημα που προκύπτει για τις αρχές είναι αν επρόκειτο για τυχαία διάρρηξη σε ένα σπίτι που ο ιδιοκτήτης του έλειπε τον Αύγουστο, ή αν οι διαρρήκτες γνώριζαν ακριβώς πού έμπαιναν. Σημαντικό είναι ότι τελικά πήραν μόνο τον φορητό υπολογιστή της εισαγγελέα, εκτιμώντας μάλλον πως εκεί μπορεί να υπάρχουν σημαντικά υπηρεσιακά έγγραφα ή ακόμα και στοιχεία που συλλέγει η ίδια για να αντικρούσει τις κατηγορίες που της προσάπτονται για τους χειρισμούς της στην υπόθεση «Novartis», όπου κατηγορείται για έξι αδικήματα.

Η εισαγγελέας Κατά της Διαφθοράς απουσίαζε σε διακοπές στο πατρικό της στα Χανιά και επέστρεψε τελικά την Κυριακή το βράδυ στην Αθήνα, αφού ταξίδευε όλη τη μέρα. Ενημερώθηκε από τη γυναίκα που καθαρίζει το σπίτι της πως ο χώρος είχε παραβιαστεί. Η κλειδαριά σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν σπασμένη και από το χώρο δεν έλειπαν αντικείμενα. Αντίθετα ήταν διάσπαρτα στο χώρο τα έγγραφά της και το γραφείο της ήταν ανάστατο, όπως και τα ντουλάπια της βιβλιοθήκης. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν λείπουν σημαντικά έγγραφα που κατείχε ή ακόμα και σκληροί δίσκοι.

Στο σπίτι της εισαγγελέα (που είχε αναφερθεί ξεκάθαρα από τις αρχές ως στόχος) δεν υπάρχει αστυνομική φύλαξη όταν απουσιάζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ