Τρίτη 25 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΓΝΗ
Συνάντηση με τη διοίκηση της ΥΠΕ για τα οξυμένα προβλήματα

Τα αιτήματα των υγειονομικών για κάλυψη των κενών σε προσωπικό και των ελλείψεων σε εξοπλισμό, που δημιουργούν αντίξοες συνθήκες στη μάχη που δίνουν καθημερινά με την πανδημία, έθεσε το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη.

Οπως εξηγεί το Σωματείο, παραμένουν σοβαρές ελλείψεις σε Μέσα Ατομικής Προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά). Δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις στις οποίες το προσωπικό καλείται να βγάλει μια ολόκληρη βάρδια, ακόμα και να δουλέψει δυο μέρες, με την ίδια μάσκα. Προβλήματα επίσης παρατηρούνται στην ποσότητα και στην ποιότητα των γαντιών, «με κάποια από αυτά να είναι ακόμα και ακατάλληλα για το νοσοκομείο».

Επιπλέον, σε μια σειρά από κλινικές δημιουργούνται συνθήκες συνωστισμού, καθώς, λόγω έλλειψης δομών και επαρκούς αριθμού κλινών, ασθενείς νοσηλεύονται σε ράντζα, ο ένας κοντά στον άλλο.

Την ίδια στιγμή, δεν πραγματοποιείται προληπτικός περιοδικός μοριακός έλεγχος για SARS-CoV-2 στο προσωπικό του νοσοκομείου, παρά μόνο σε ένα μέρος όσων επιστρέφουν από τη θερινή τους άδεια, με βάση τη συμπλήρωση σχετικού ερωτηματολογίου.

Παρότι το ΠΑΓΝΗ λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς, δεν πραγματοποιούνται μοριακά τεστ στο ιολογικό του εργαστήριο,«λόγω ανεπάρκειας προσωπικού και έλλειψης κατάλληλου χώρου», με αποτέλεσμα τα δείγματα να μεταφέρονται σε άλλα εργαστήρια και το κόστος να επιβαρύνει το νοσοκομείο.

Οσον αφορά το προσωπικό, το Σωματείο έθεσε για μια ακόμα φορά το πρόβλημα των συμβασιούχων. «Αντί να γίνουν μόνιμες προσλήψεις για την κάλυψη των περισσότερων από 550 κενών θέσεων προσωπικού, το ΠΑΓΝΗ ενισχύθηκε με 200 περίπου επικουρικούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με αποτέλεσμα σήμερα να υπηρετούν περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Απ' αυτούς περισσότεροι από 200 κινδυνεύουν να απολυθούν στα τέλη του έτους και στις αρχές του επόμενου, γεγονός που θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα ήδη υποστελεχωμένα τμήματα του νοσοκομείου», τονίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ