Τρίτη 25 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Διαμαρτυρία χτες για τις προσλήψεις αναπληρωτών

«Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση των αναπληρωτών», «Μόρφωση, Υγεία, σταθερή δουλειά, καλύψτε τις ανάγκες σε όλα τα σχολειά», απαίτησαν χτες το πρωί εκπαιδευτικοί με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών, με αιχμή τα προβλήματα στους προσωρινούς πίνακες αναπληρωτών, όπου πάνω από 10.000 εκπαιδευτικοί κρίνονται αδίκως απορριπτέοι και αποκλείονται από την Εκπαίδευση για τα επόμενα τρία χρόνια. Για τη συντριπτική πλειοψηφία τους η απόρριψη προκύπτει από τεχνικά λάθη του συστήματος που τους εμφανίζει να μην έχουν πληρώσει το απαιτούμενο παράβολο των 3 ευρώ, ενώ το έχουν πληρώσει, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που στους πίνακες εμφανίζεται εντελώς λαθεμένη η μοριοδότησή τους.

Μιλάμε για ανθρώπους που δουλεύουν εδώ και πάνω από δέκα χρόνια στην Εκπαίδευση, γυρίζοντας απ' άκρη σ' άκρη στην Ελλάδα, ανθρώπους με οικογένειες, που πετιούνται ξαφνικά στην ανεργία χωρίς δική τους υπαιτιότητα, όχι γιατί δεν έχουν τα προσόντα αλλά για τεχνικά λάθη του συστήματος! Παράλληλα, πολλοί είναι οι εκπαιδευτικοί που κατρακυλούν χιλιάδες θέσεις στους πίνακες λόγω του νέου νόμου για τις προσλήψεις, που τσακίζει την προϋπηρεσία. Τον νόμο αυτό τον ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον υλοποιεί τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ, τις ευθύνες των οποίων κατήγγειλαν οι εκπαιδευτικοί.

Τη χτεσινή κινητοποίηση είχε καλέσει η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών και τη στήριξαν πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία.

Αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών συναντήθηκε με εκπροσώπους του υπουργείου Εσωτερικών, απαιτώντας: «Κανένας συνάδελφος απολυμένος, κανένας εκτός πινάκων. Πρόσληψη όλων των αναπληρωτών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές, σε μία φάση! Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη. Καμία τάξη πάνω από 15 μαθητές. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία!».

Οι εκπρόσωποι του υπουργείου, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, αποποιήθηκαν τις ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, δεν δέχτηκαν τα λάθη και τα τεχνικά προβλήματα του συστήματος, ενώ εξέφρασαν αόριστα την εκτίμηση ότι όσοι έχουν πληρώσει το παράβολο με κάποιο τρόπο θα δικαιωθούν, επιχειρώντας έτσι να διαχωρίσουν τους αναπληρωτές που δουλεύουν χρόνια στην Εκπαίδευση και πετιούνται εκτός πινάκων.

Σήμερα, αντιπροσωπεία των απορριφθέντων εκπαιδευτικών θα έχει εκ νέου συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών, με τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμιά δέσμευση του υπουργείου για κάλυψη των σχολείων με τους απαραίτητους εκπαιδευτικούς (2020-08-11 00:00:00.0)
Εμπαιγμός για τους απορριφθέντες εκπαιδευτικούς από τους πίνακες του ΑΣΕΠ (2020-07-09 00:00:00.0)
Κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας (2019-08-27 00:00:00.0)
Κινητοποίηση στις 26 Αυγούστου στο υπουργείο (2019-08-21 00:00:00.0)
«Κανένας εκπαιδευτικός έξω από τους πίνακες αναπληρωτών» (2019-08-10 00:00:00.0)
Να σταματήσουν ο εμπαιγμός και η ταλαιπωρία των εκπαιδευτικών (2015-09-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ