Τρίτη 25 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Τραγικός θάνατος εργαζόμενου από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε εργαζόμενος, πατέρας ανήλικων παιδιών, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης σε φωτοβολταϊκό πάρκο στην περιοχή Γουριά Οινιαδών του δήμου Μεσολογγίου.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του αδικοχαμένου Θανάση Στάικου.

Οπως τονίζει το Εργατικό Κέντρο, «όταν πληροφορήθηκε το τραγικό γεγονός αμέσως έκανε παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας (που δεν είχε ενημερωθεί για το εργατικό ατύχημα) και επικοινώνησε με το αστυνομικό τμήμα Μεσολογγίου για να ενημερωθεί». Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες που προκάλεσαν τον θάνατο του εργαζόμενου.

«Οι ανεπαρκείς έως ανύπαρκτοι έλεγχοι στους χώρους δουλειάς έχουν σαν αποτέλεσμα να βρίσκουν τραγικό θάνατο εργαζόμενοι που δίνουν τη μάχη για την επιβίωσή τους και των οικογενειών τους, σε δύσκολες συνθήκες», επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο και καλεί την Επιθεώρηση Εργασίας και τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες να ρίξουν άπλετο φως στο θανατηφόρο δυστύχημα και να αποδοθούν οι ευθύνες, όπου κι αν ανήκουν. Καλεί την κυβέρνηση να στηρίξει την οικογένεια του αδικοχαμένου εργαζόμενου και απαιτεί να επανδρωθεί άμεσα το ΣΕΠΕ με επαρκές μόνιμο προσωπικό, να ενταθούν οι έλεγχοι στους χώρους δουλειάς, να παίρνονται όλα τα μέτρα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ