Πέμπτη 8 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ - ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Η απόφαση επιβεβαίωσε με σαφή τρόπο ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι δικηγόροι Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, μετά την ανακοίνωση της απόφασης. Σε αυτήν επισημαίνουν:

«Η απόφαση του τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων επιβεβαίωσε με κατηγορηματικό και σαφή τρόπο ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση.

Το τεράστιο αποδεικτικό υλικό που προέκυψε κατά την ακροαματική διαδικασία δεν άφησε καμία αμφιβολία στο δικαστήριο ότι η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής είναι υπεύθυνη για τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, τη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και την επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, παρά τη μη ορθή μεταβολή της κατηγορίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη κ.τ.λ., όσο και για δεκάδες άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Αναμένουμε από το δικαστήριο να αντιστοιχίσει αυτήν την απόφασή του με την επιβολή των ανώτατων ποινών όπως αρμόζει σε μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση και να οδηγήσει τους καταδικασθέντες κατηγορούμενους στη φυλακή, προκειμένου να ικανοποιηθεί και το αίσθημα δικαίου του λαού μας και να αποδοθεί δικαιοσύνη στα θύματά της.

Σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός λαός πρέπει να εντείνει την επαγρύπνησή του και να απομονώσει με την ίδια του τη δράση τη Χρυσή Αυγή και κάθε είδους φασιστικά και ναζιστικά μορφώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ