Πέμπτη 8 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ - ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ
Το ξέσπασμα της Μάγδας Φύσσα

INTIME NEWS

Η στιγμή της ανακοίνωσης της ομόφωνης καταδίκης των πολιτικών στελεχών της ναζιστικής Χρυσής Αυγής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ήταν για την μάνα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, την Μάγδα, το ξέσπασμα δικαίωσης...

Λίγο πριν, είχε ακούσει την απόφαση καταδίκης για τη δολοφονία του παιδιού της. Ομως, το ξέσπασμα ήρθε όταν άκουσε ότι αυτή η στυγερή εν ψυχρώ δολοφονία ήταν σχεδιασμένη και με εντολή από τους ναζιστές, φασίστες Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Παππά, Λαγό, Παναγιώταρο, Γερμενή και Ματθαιόπουλο. Αυτούς που καταδικάστηκαν για διεύθυνση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Η μαυροφορεμένη Μάγδα, αμέσως, σήκωσε ψηλά το κεφάλι. Τα μάτια της συνάντησαν τον ουρανό και φώναξε: «Παύλο τα κατάφερες! Γιε μου τα κατάφερες!».

Βγήκε κλαίγοντας έξω από τη δικαστική αίθουσα και έπεσε στην αγκαλιά της κόρης της. Με τα χέρια και το κεφάλι ψηλά, συνέχισε να φωνάζει ξανά και ξανά: «Ο Παύλος τα κατάφερε...».

Απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους και είπε: «Νίκησε ο Παύλος, νίκησε η ελευθερία, αυτό που πραγματικά ήταν ο Παύλος. Μας ανοίγεται ένας δρόμος καλός, αλλά δεν κερδίζεται έτσι ο φασισμός. Χρειάζεται αγώνας. Κερδίσαμε μια μάχη, αλλά στο χέρι σας είναι από εδώ και πέρα. Δεν έχει τελειώσει όμως τίποτα ακόμα. Κερδίσαμε ένα κομμάτι και αυτό το χρωστάμε σε όλους σας», είπε. Και ο πατέρας του Παύλου συμπλήρωσε: «Σας ευχαριστούμε όλους. Ησασταν άψογοι. Συνεχίστε έτσι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ