Πέμπτη 8 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ - ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ
Να πεταχτούν έξω οι χρυσαυγίτες από Ευρωβουλή, Περιφέρεια και δήμο

Παρεμβάσεις χτες από την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Αττικής και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Αθήνας

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιφέρειας Αττικής και η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Αθήνας, με χτεσινές τους παρεμβάσεις, ζητούν αντίστοιχα τον αποκλεισμό:

-- Του καταδικασθέντα ναζιστή ευρωβουλευτή Λαγού που καταδικάστηκε για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και τη μη εκπροσώπηση της Χρυσής Αυγής στο Ευρωκοινοβούλιο.

-- Την άμεση αποπομπή των συμβούλων που εκλέχθηκαν με την υποστήριξη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, μεταξύ των οποίων και ο Παναγιώταρος που καταδικάστηκε για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

-- Τον αποκλεισμό και τη μη εκπροσώπηση με κανέναν τρόπο στο Δημοτικό Συμβούλιο των συμβούλων του ψηφοδελτίου, που ανοικτά υποστήριξε στις τελευταίες εκλογές η εγκληματική ναζιστική οργάνωση, μεταξύ των οποίων ο Κασιδιάρης που καταδικάστηκε για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα:

-- Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καλεί τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες, τόσο για τον αποκλεισμό από τις εργασίες του ναζιστή - και πλέον καταδικασμένου - Λαγού καθώς και του δεύτερου εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής, Αθ. Κωνσταντίνου, όσο και συνολικά για τη μη εκπροσώπηση της Χρυσής Αυγής, με πιθανούς αντικαταστάτες, στο Ευρωκοινοβούλιο. Η θέση των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής είναι στη φυλακή.

-- Παρέμβαση στο χτεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής έκανε ο Γιάννης Πρωτούλης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια, με την οποία ζήτησε να πάρει την πολιτική απόφαση για άμεση αποπομπή των συμβούλων που εκλέχθηκαν με την υποστήριξη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Ο Γ. Πρωτούλης ανέφερε ανάμεσα σε άλλα: «Δεν έχει καμιά δουλειά το Περιφερειακό Συμβούλιο να δίνει γραφεία στη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, και ιδιαίτερα απ' τη στιγμή που σήμερα και το Δικαστήριο ευθυγραμμίστηκε με τη λαϊκή απαίτηση και είπε πως πρόκειται για μια εγκληματική οργάνωση. Γιατί θα πρέπει να έχουν γραφεία στην Περιφέρεια Αττικής, ίντερνετ, υπολογιστές και άλλες διευκολύνσεις οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής; Θα πρέπει να πεταχτούν έξω άμεσα οι ναζιστές. Αρκετά μέχρι εδώ οι παραχωρήσεις. Εδω και τώρα πρέπει να φύγουν. Δεύτερο ζήτημα είναι πως όσοι έχουν εκλεγεί με αυτή τη ναζιστική εγκληματική συμμορία δεν έχουν θέση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Από εκεί και πέρα υπάρχει ανοχή. Πώς ανέχεται κάποιος να είναι στο ίδιο όργανο με μια εγκληματική ναζιστική συμμορία;

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη και τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο υπήρξε πρόταση του προέδρου του, να τεθεί σε αργία ο επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος. Στην ουσία, αυτή η πρόταση αποτελεί προσπάθεια να κερδηθεί χρόνος, μιας και πολλοί από τους εκλεγμένους χρυσαυγίτες στηρίζουν τη διοίκηση Πατούλη. Επίσης, τόσο απ' τον πρόεδρο του Συμβουλίου αλλά και από πλευράς περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη υπήρξε κάλεσμα για αποχώρηση από τη συνεδρίαση των μελών της Ελληνικής Αυγής, προκειμένου αυτό να συνεχιστεί. Η μη ικανοποίηση του αιτήματος οδήγησε τελικά στη διακοπή του Περιφερειακού Συμβουλίου.

-- Με ανακοίνωσή τους, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο της Αθήνας καλούν τη δημοτική αρχή και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να κινηθεί άμεσα, ώστε να αποκλειστούν και να μην εκπροσωπούνται με κανέναν τρόπο στο Δημοτικό Συμβούλιο οι σύμβουλοι του ψηφοδελτίου που ανοικτά υποστήριξε στις τελευταίες εκλογές η εγκληματική ναζιστική οργάνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ