Πέμπτη 8 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Το «δεν πάει άλλο» ακούγεται ολοένα και πιο δυνατά

Τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό για το ΚΥ Μεγαλόπολης καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Αρκαδίας.

Συγκεκριμένα, στο ΚΥ Μεγαλόπολης, το οποίο έχει στην ευθύνη του πάνω από 10.000 κατοίκους, «εξακολουθούμε να εργαζόμαστε και να εφημερεύουμε επισφαλώς (...) μένουν ακάλυπτες πολλές βάρδιες οδηγού ασθενοφόρου. Ενδεικτικά τον μήνα Σεπτέμβρη είναι ακάλυπτες 32 βάρδιες. Ταυτόχρονα, το ΕΚΑΒ της Τρίπολης αδυνατεί να εξυπηρετήσει όλα τα επείγοντα περιστατικά λόγω ελλείψεων πληρώματος και ακόμη και αν στείλει ασθενοφόρο γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση. Αυτό εγκυμονεί κινδύνους για ασθενείς με επείγον πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί στο νοσοκομείο.

Το ακτινολογικό και το μικροβιολογικό εργαστήριο λειτουργούν με τεχνολόγους χωρίς ιατρό και μόνο τις πρωινές ώρες (...) Ακόμη, στην καθαριότητα δεν καλύπτονται όλες οι βάρδιες καθημερινά (εργάζονται 2 άτομα μέσω εργολάβου και 1 συμβασιούχος, της οποίας η σύμβαση θα λήξει), ενώ τα σαββατοκύριακα και τις αργίες υπάρχει προσωπικό μόνο για 4 ώρες το πρωί (...) Το απόθεμα σε Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) του προσωπικού είναι μικρό και δεδομένης της αύξησης των κρουσμάτων θα εξαντληθεί σύντομα.

Ολες αυτές οι ελλείψεις γίνεται κατανοητό πως οφείλονται στη χρόνια υποστελέχωση και εσκεμμένη υποβάθμιση ειδικά της ΠΦΥ, πολιτική που εφαρμόζεται και από αυτήν την κυβέρνηση και από όλες τις προηγούμενες. Ελλείψεις που καθημερινά μπαίνουν εμπόδιο στην παροχή υπηρεσιών Υγείας προς τους συμπολίτες μας και στις οποίες πρέπει άμεσα να δοθεί λύση με μαζικές προσλήψεις προσωπικού. Με μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Με άμεσο εξοπλισμό σε ΜΑΠ και αντιδραστήρια», σημειώνει η ΕΓΕΣΥΝΑ και καλεί τα τοπικά σωματεία να συμμετάσχουν στην πανυγειονομική απεργία στις 15/10.

Στάση εργασίας και ΓΣ στο ΠΑΓΝΗ

Σε δίωρη στάση εργασίας (1 μ.μ. - 3 μ.μ.) και Γενική Συνέλευση στη 1 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου προχωρά αύριο το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ. Κύρια θέματα της Συνέλευσης η ενίσχυση του νοσοκομείου με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η μονιμοποίηση των συμβασιούχων/επικουρικών, ένταξη όσων δουλεύουν στα νοσοκομεία στα βαρέα και ανθυγιεινά, άμεση χορήγηση ΜΑΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ