Πέμπτη 8 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ - ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ
Εκτενή ρεπορτάζ στα διεθνή ΜΜΕ

Εκτενή ρεπορτάζ με φωτογραφίες και βίντεο από τη δίκη της Χρυσής Αυγής και τους διαδηλωτές έξω από το Εφετείο της Αθήνας φιλοξένησαν ειδησεογραφικά πρακτορεία και διεθνή ΜΜΕ, ακόμα και με έκτακτες ειδήσεις, χαρακτηρίζοντας τη δίκη μία από τις πιο σημαντικές στην πολιτική Ιστορία της Ελλάδας.

Το «Associated Press» αναφέρθηκε στην «ιστορική απόφαση» μετά από «μαραθώνια δίκη» και μετέδωσε απευθείας εικόνες από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια. Το «Reuters» έκανε λόγο για λαοθάλασσα, φιλοξενώντας δηλώσεις διαδηλωτών, και ο «Guardian» για «τη μεγαλύτερη δίκη φασιστών μετά τη δίκη της Νυρεμβέργης».

Στις ζητωκραυγές των συγκεντρωμένων διαδηλωτών, στα πλακάτ και τα συνθήματα αναφέρθηκε το Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ παραθέτει και ιστορικό της πορείας του νεοναζιστικού κόμματος και την είσοδό του στη Βουλή. Το BBC ανέλυσε το ιστορικό της δίκης, τις κατηγορίες και το προφίλ των κατηγορουμένων, ενώ οι «New York Times» σχολίασαν ότι «παρά την πτώση της Χρυσής Αυγής, η απειλή του νεοναζισμού στην Ελλάδα δεν έχει εξαφανιστεί».

Με τίτλο «Θάνατος στο φασισμό» η έκτακτη είδηση της «Deutsche Welle» ανακοίνωσε την απόφαση για εγκληματική οργάνωση, ενώ το «Al Jazzera» καταγράφει την κραυγή δικαίωσης της Μάγδας Φύσσα «Παύλο, τα κατάφερες γιε μου».

Εκτενή δημοσιεύματα και τηλεγραφήματα για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής υπήρξαν σε πολλά ακόμα ΜΜΕ, μεταξύ τους στη «Liberation», στη «Suddeutsche Zeitung», στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), στο τουρκικό πρακτορείο «Anadolu», στο κινεζικό πρακτορείο «Xinhua» και στο ρωσικό «Sputnik».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ