Πέμπτη 8 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
407 κρούσματα, τα 194 στην Αττική

Aλλα 407 νέα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν χτες στη χώρα, 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανόντων στους 424 και 88 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με διάμεση ηλικία τα 67 έτη. 232 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. 27 κρούσματα είναι εισαγόμενα (25 στους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας και 2 προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο).

194 από τα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική (18 συνδέονται με γνωστές συρροές), 29 στην Κοζάνη (12 συνδέονται με γνωστές συρροές), 26 στα Γιάννενα (7 συνδέονται με γνωστές συρροές), 16 στη Θεσσαλονίκη (1 συνδέεται με γνωστή συρροή), 12 στην Εύβοια, 11 στην Αχαΐα, από 8 σε Τρίκαλα και Πιερία, 7 στην Αιτωλοακαρνανία, από 6 σε Ημαθία και Πέλλα, από 5 σε Πιερία και Λέσβο και τα υπόλοιπα σε Αργολίδα, Βοιωτία, Εβρο, Ηλεία, Ηράκλειο, Θήρα, Κέρκυρα, Κιλκίς, Κω, Λακωνία, Λάρισα, Λασίθι, Μαγνησία, Νάξο, Ξάνθη, Πρέβεζα, Σάμο, Τήνο, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Χαλκιδική, Χανιά, Χίο.

Στο μεταξύ, ειδικά περιοριστικά μέτρα, με εφαρμογή σε ολόκληρες τις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Κοζάνης ανακοινώθηκαν χτες, με ισχύ μέχρι τη Δευτέρα 12 Οκτώβρη. Τα μέτρα είναι τα εξής: Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης. Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης. Εξαιρούνται οι λαϊκές αγορές, οι οποίες θα λειτουργήσουν υπό προϋποθέσεις. Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ