Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
Εκτόξευση κερδών, με τους εργαζόμενους στα όριά τους και τις αναμονές τεράστιες

Δέματα που περιμένουν να αποσταλούν έξω από κατάστημα εταιρείας κούριερ

Eurokinissi

Δέματα που περιμένουν να αποσταλούν έξω από κατάστημα εταιρείας κούριερ
Απίστευτη εντατικοποίηση για τους εργαζόμενους και ταλαιπωρία για όσους προσπαθούν να εξυπηρετηθούν από εταιρείες ταχυμεταφορών: Αυτά είναι τα απαραίτητα ...συνοδευτικά της εκτόξευσης του τζίρου που καταγράφουν αυτές τις μέρες οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι του κλάδου. Οσο για το κράτος, αρκείται σε έκδοση «συστάσεων» μέσω της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Μεταφορών προς τους καταναλωτές να ελέγχουν οι ίδιοι τους χρόνους παράδοσης από τα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι καλούν τους πελάτες να κάνουν υπομονή και επικαλούνται τον μεγάλο φόρτο, που οφείλεται από τη μία στην περίοδο των εορτών και την «Black Friday», και από την άλλη στην αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου εξαιτίας του lockdown. Και πράγματι, καταγράφεται τέτοια αύξηση, η οποία έχει φρακάρει τις επιχειρήσεις, αφού δεν φρόντισαν να κάνουν τις απαραίτητες προσλήψεις και να ενισχύσουν τις υποδομές τους. Ο σιδερένιος νόμος διατήρησης της υψηλής κερδοφορίας, ανεξάρτητα από την ανάγκη εργαζομένων και εξυπηρετούμενων, «μίλησε» και εδώ, με αποτέλεσμα τις κορεσμένες αποθήκες, το εξουθενωμένο προσωπικό, τους τεράστιους επαγγελματικούς κινδύνους και προφανώς την αναμονή βδομάδων για την παραλαβή δεμάτων.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι οι εταιρείες ταχυμεταφορών, με σκοπό να αποφύγουν τις προσλήψεις προσωπικού και την προμήθεια εξοπλισμού ώστε να ανταποκριθούν στη ζήτηση, προσφεύγουν στη λύση της «ενοικίασης» ταξί. Εκμεταλλευόμενες τη φοβερή αναδουλειά που έχει όλη αυτήν την περίοδο ο κλάδος των αυτοκινητιστών, προσφέρει περί το 1,5 ευρώ για κάθε δέμα που θα μεταφερθεί εντός της πρωτεύουσας. Οπως αναφέρουν εκπρόσωποι των επαγγελματιών ταξί, πολλοί αυτοκινητιστές επιλέγουν να δεχτούν το εξευτελιστικό αυτό κόμιστρο, προσδοκώντας ότι έτσι θα βγάλουν τουλάχιστον μέρος των καθημερινών εξόδων τους.

Την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στις ταχυμεταφορές αλλά και τις διεκδικήσεις τους αναδεικνύει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Αττικής, που διοργανώνει συνέντευξη Τύπου με τη συμμετοχή επιχειρησιακών σωματείων την Κυριακή 13 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ. (βλ. σελ. 9).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ