Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΩΝ & ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τώρα να ληφθούν μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού!

Ανακοίνωση με αφορμή την «ανησυχία» του υπουργείου Υγείας για τη Δυτική Αττική

Κλειστό παραμένει, παρά τις τεράστιες ανάγκες το Νοσοκομείο Δυτ. Αττικής (πρώην Λοιμωδών)
Κλειστό παραμένει, παρά τις τεράστιες ανάγκες το Νοσοκομείο Δυτ. Αττικής (πρώην Λοιμωδών)
Τις αναφορές του υπουργού Υγείας, Β. Κικίλια, στην προχτεσινή ενημέρωση για την επιδημιολογική κατάσταση στη Δυτική Αττική, που, όπως είπε, είναι «ανησυχητική» σχολιάζουν σε ανακοίνωσή τους οι ΤΟ Περιστερίου - Νοτιοδυτικών και Δυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Τονίζουν ότι αυτή η ελλιπής ενημέρωση του υπουργείου εύλογα έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους του Δυτικού Τομέα. Αλλωστε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι κάτοικοι της περιοχής βλέπουν ότι «το "Αττικόν" ασφυκτιά με ράντζα στους διαδρόμους, ότι η κυβέρνηση δεν εξασφαλίζει την πλήρη και ολοκληρωμένη λειτουργία του πρώην Λοιμωδών, διατηρεί τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε όλο το Δυτικό Τομέα σμπαραλιασμένες, ενώ παζαρεύει την υγεία του λαού με τα ιδιωτικά διαγνωστικά, αυξάνοντας το κόστος των τεστ».

Στη συνέχεια, σχολιάζοντας την καλλιέργεια εφησυχασμού με την προσδοκία του εμβολίου από την κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα και τις τοπικές αρχές, σημειώνουν ότι «μέσα σε αυτήν την κατάσταση, πριν από μερικές μέρες, οι βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και του ΜέΡΑ25 στο Δυτικό Τομέα μαζί με τους 7 δημάρχους κάλεσαν σε εμβολιασμό όταν έρθει κι όποτε φτάσει το εμβόλιο στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, αλλά δεν είπαν κουβέντα σε ποιες υγειονομικές υποδομές στους 7 δήμους θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί, όπως δεν είπαν κουβέντα και για όλα τα παραπάνω. Με την προσδοκία του εμβολίου, καλλιεργούν εφησυχασμό και κουκουλώνουν την άθλια κατάσταση του συστήματος Υγείας, ότι εστίες υπερμετάδοσης αποτελούν οι χώροι δουλειάς με τα πρωτόκολλα - λάστιχο, η απαράδεκτη κατάσταση με τα ΜΜΜ που συνεχίζεται σε όλο τον Δυτικό Τομέα».

«Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί!», τονίζουν οι Οργανώσεις του Κόμματος, που καλούν τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία όλων των δήμων της περιοχής να δυναμώσουν τον αγώνα μαζί με τους υγειονομικούς που αγωνίζονται και διεκδικούν.

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ απαιτούν εδώ και τώρα:

-- Να στείλει η κυβέρνηση συνεργεία για μαζικά δωρεάν τεστ στους δημότες, ιδιαίτερα σε μαζικούς χώρους εργασίας, τα οποία θα τοποθετηθούν σε όλους τους δήμους.

-- Να επιταχθεί πραγματικά και άμεσα ο ιδιωτικός τομέας Υγείας. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς, που είναι ως επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες. Να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα Υγείας και με κρατική ευθύνη και χωρίς πληρωμή από τους ασθενείς να αναλάβουν την εξέταση, συνταγογράφηση, θεραπεία.

-- Ουσιαστική ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με πλήρη κρατική χρηματοδότηση. Να δημιουργηθεί δίκτυο ΠΦΥ με Κέντρα Υγείας, ανάλογα με τις ανάγκες και τον πληθυσμό, με σύγχρονες υποδομές, πλήρως στελεχωμένα με γιατρούς, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, πλήρως εξοπλισμένα με υλικά, μηχανήματα.

-- Να ενισχυθεί αποφασιστικά το Νοσοκομείο «Αττικόν» που καλύπτει εκατοντάδες χιλιάδες του πληθυσμού της περιοχής μας. Να προχωρήσει άμεσα η πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού. Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε μέτρα προστασίας και τεχνολογικό εξοπλισμό.

-- Να ανοίξει πλήρως, ολοκληρωμένα και μόνιμα το νοσοκομείο Λοιμωδών. Να στελεχωθεί με τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

-- Να προχωρήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες κράτους και Περιφέρειας σε μαζικούς ελέγχους στο σύνολο μεγάλων και μικρών χώρων εργασίας για να διαπιστώσουν εάν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας.

-- Πύκνωση των δρομολογίων στα ΜΜΜ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ