Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σχέδιο «Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης»: Απορρίπτεται

Με αφορμή τη συνοπτική παρουσίαση του σχεδίου «Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των λιγνιτικών περιοχών» από τον υπουργό Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, το οποίο επισφραγίζει το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη, σε σχόλιό της η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ αναφέρει:

«Ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του λαού της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας απορρίπτει την απολιγνιτοποίηση και αναγνωρίζει πως προωθείται για να εξυπηρετηθούν μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, η κυβέρνηση προχωρά το καταστροφικό της σχέδιο.

Καταδικάζει έτσι το λαό μας στην ενεργειακή φτώχεια και στην ανεργία, καθιερώνει άθλιους όρους εργασίας, βάζει σε κίνδυνο λόγω των ανταγωνισμών την ενεργειακή επάρκεια της χώρας, από την αύξηση του βαθμού εξάρτησης από άλλες μορφές Ενέργειας. Από την άλλη η κυβέρνηση τρέχει να εξασφαλίσει δισ. ευρώ για τους επιχειρηματικούς ομίλους και παράλληλα διαμορφώνει φορολογικό παράδεισο για τους "πράσινους" μεγαλοεπενδυτές.

Η απολιγνιτοποίηση είναι σε βάρος των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας μας και των αναγκών του λαού, είναι σε βάρος του περιβάλλοντος της χώρας μας, είναι σε βάρος των εργαζομένων και γι' αυτό απορρίπτεται!

Οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής με κάθε τρόπο να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε αυτά τα σχέδια, με την πάλη τους να ακυρώσουν το μαύρο μέλλον που τους ετοιμάζουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ