Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Ευρυτανία: Αντί για γιατρούς και εξοπλισμό... έστειλαν αυστηρό λοκντάουν

Με αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων και περιορισμό των κατοίκων στα σπίτια τους απαντά η κυβέρνηση στη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στο χωριό Ραπτόπουλο της Ευρυτανίας, χωρίς την ίδια στιγμή να λαμβάνει κανένα μέτρο για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Καρπενησίου.

Τις τελευταίες μέρες, στο μικρό ορεινό χωριό της Ευρυτανίας με μόλις 140 κατοίκους, εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό 16 άτομα, από τα οποία εφτά χρειάστηκαν διασωλήνωση, ενώ χτες καταγράφηκε και ο πρώτος νεκρός, ηλικίας 59 ετών. Η απάντηση της κυβέρνησης απέναντι σε αυτή την εξέλιξη ήταν η επιβολή του μέτρου του κατ' οίκον περιορισμού τουλάχιστον μέχρι τις 15 Δεκέμβρη.

Την ίδια στιγμή, η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καρπενησίου και στα Κέντρα Υγείας της Ευρυτανίας είναι τραγική εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και εξοπλισμού. Η κατάσταση αυτή μάλιστα οδήγησε σε παραίτηση - η οποία ωστόσο δεν έγινε αποδεκτή από τη διοίκηση - τον μοναδικό παθολόγο που είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, καθώς εδώ και αρκετές μέρες ο δεύτερος παθολόγος βρίσκεται σε καραντίνα, όπως επίσης και ο μοναδικός πνευμονολόγος του Νοσοκομείου.

Μπροστά στη δραματική κατάσταση, χτες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Νοσοκομείο Καρπενησίου με τη συμμετοχή του διοικητή της 5ης ΥΠΕ. Αυτό που αποφασίστηκε είναι να μπουν στη μάχη της αντιμετώπισης της πανδημίας όλες οι ειδικότητες των γιατρών του Νοσοκομείου, καθώς και η προμήθεια δύο ιατρικών μασκών οξυγόνου που θα χρησιμοποιούνται λίγο πριν οι ασθενείς χρειαστούν διασωλήνωση. Μέτρα που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην κρισιμότητα της κατάστασης και στην αντιμετώπιση των οξυμένων αναγκών.

Την ίδια στιγμή, εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει η διασπορά του ιού στο υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, καθώς χτες βεβαιώθηκαν θετικοί ένας γιατρός και πέντε νοσηλεύτριες της Ορθοπεδικής και του χειρουργικού τμήματος, ενώ σε καραντίνα τέθηκαν δύο ακόμη γιατροί της Ορθοπεδικής που αποτελούσαν στενές επαφές των κρουσμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ