Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
81 νεκροί και 1.534 νέα κρούσματα

Αλλοι 81 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό, ενώ εντοπίστηκαν 1.534 νέα κρούσματα, σύμφωνα με τη χτεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Το σύνολο των θανάτων έφτασε τις 3.370 και των κρουσμάτων τις 121.253. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 571 ασθενείς.

Από τα νέα κρούσματα, 318 εντοπίστηκαν στην Αττική, 298 στη Θεσσαλονίκη, ενώ 26 Περιφερειακές Ενότητες καταγράφουν διψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Μεταξύ άλλων εντοπίζονται: 97 κρούσματα στη Λάρισα, 70 στη Δράμα, 60 στην Πιερία, 52 στην Πέλλα, από 49 σε Φθιώτιδα και Χαλκιδική, 48 στην Ξάνθη, 36 στην Ημαθία, 35 στην Καρδίτσα, 32 στην Κοζάνη κ.α. Είκοσι οκτώ κρούσματα είναι εισαγόμενα, ενώ 4 είναι υπό διερεύνηση.

Αναμένονται ανακοινώσεις για το «άνοιγμα» δραστηριοτήτων

Στο μεταξύ, στο φόντο του συνεχιζόμενου δεύτερου κύματος της πανδημίας, σήμερα αναμένονται ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το «άνοιγμα» οικονομικών δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων είναι να μην ανοίξει το λιανεμπόριο για υποδοχή πελατών πριν από το τέλος της εορταστικής περιόδου, παρά μόνο κομμωτήρια και μικρά βιβλιοπωλεία υπό αυστηρούς όρους κι ανώτατο χρόνο παραμονής. Η πρόταση της Επιτροπής για μερική επαναλειτουργία της αγοράς φαίνεται πως θα αφορά στην πρακτική του «click away», όπου οι πολίτες θα προπαραγγέλνουν κάποιο προϊόν μέσω διαδικτύου ή τηλεφώνου, ενώ θα προσέρχονται στα μαγαζιά μόνο με ραντεβού προκειμένου να το παραλάβουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ