Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Υγειονομική «βόμβα» οι φυλακές στη Λάρισα

Σε υγειονομική «βόμβα» έχουν μετατραπεί οι φυλακές Λάρισας, αφού μέχρι χτες είχαν εντοπιστεί 97 θετικά κρούσματα σε κρατούμενους και σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Η διεύθυνση των Φυλακών με έγγραφό της προς φορείς των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης ζήτησε να σταματήσουν προσωρινά οι μεταγωγές κρατουμένων. Οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ θα επαναληφθούν σήμερα, ενώ σε προληπτική καραντίνα έχουν τεθεί 420 από τους συνολικά 710 κρατούμενους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ιατρών, αρνητικά για την ευρεία διασπορά της νόσου σε κρατουμένους, λειτούργησε το γεγονός ότι οι Φυλακές Λάρισας δεν διαθέτουν μόνιμο ιατρικό προσωπικό που θα μπορούσε να είχε πραγματοποιήσει προληπτικούς ελέγχους με την εκδήλωση των πρώτων κρουσμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που απαιτηθεί νοσηλεία κάποιου κρατουμένου με βαριά συμπτώματα, αυτό δεν θα καταστεί εφικτό σε νοσοκομείο της Λάρισας και δη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου έχει προβλεφθεί ειδικός θάλαμος νοσηλείας - κελί. Κι αυτό γιατί ο θάλαμος νοσηλείας κρατουμένων λειτουργεί στην Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού και μέχρι σήμερα έχουν παραβλεφθεί οι εκκλήσεις ειδικών, ο θάλαμος να μεταστεγαστεί σε άλλο χώρο από την κλινική των νοσούντων με νεοπλασίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ