Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Αλλα 35 κρούσματα σε γηροκομείο της Λαμίας

Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει η διασπορά του ιού σε ιδιωτικό γηροκομείο της Λαμίας που τις προηγούμενες μέρες είχαν εντοπιστεί 18 κρούσματα, καθώς τα επαναληπτικά τεστ που έγιναν σε φιλοξενούμενους και προσωπικό επιβεβαίωσαν 35 ακόμη κρούσματα.

Ουσιαστικά, το σύνολο το φιλοξενούμενων ηλικιωμένων στη δομή έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, ενώ θετικοί είναι και 10 εργαζόμενοι, γεγονός που αναδεικνύει ότι οι συγκεκριμένοι χώροι αποτελούν εστίες μαζικής διασποράς, ιδιαίτερα όταν δεν λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας.

Αρχικά, στο πλαίσιο διερεύνησης άλλου κρούσματος, βρέθηκε θετική εργαζόμενη στο γηροκομείο. Στη συνέχεια βρέθηκαν 14 φιλοξενούμενοι και 4 εργαζόμενοι για να φτάσουμε στη χτεσινή μέρα, οπότε βεβαιώθηκαν ακόμη 35 κρούσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας διέταξε έρευνα.

Ο εντοπισμός μαζικών κρουσμάτων στο συγκεκριμένο γηροκομείο, σε συνδυασμό με την αύξηση των κρουσμάτων στη Φθιώτιδα, διαμορφώνει μια εκρηκτική κατάσταση στο νοσοκομείο Λαμίας, το οποίο εδώ και καιρό βρίσκεται στα όριά του, δεχόμενο περιστατικά τόσο από όλη τη Στερεά Ελλάδα όσο και από τη Θεσσαλία.

Οι κλίνες ΜΕΘ για τον κορονοϊό είναι μόνιμα γεμάτες, ενώ παράλληλα οι δυνατότητες της κλινικής κορονοϊού έχουν ξεπεραστεί εδώ και καιρό, δοκιμάζοντας τις αντοχές του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Μάλιστα, όταν εντοπίστηκαν τα πρώτα 18 κρούσματα στο γηροκομείο, υπήρξε αδυναμία να νοσηλευτούν στην κλινική covid καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια.

Εξι θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν και σε δομή ΑμεΑ στην πόλη της Λαμίας, ενώ μεγάλη διασπορά υπάρχει και σε αστυνομικούς της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ