Τρίτη 22 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι του ΤΕΟ

Την άμεση νομιμοποίηση των συμβασιούχων υπαλλήλων που εργάζονται στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ) - που αποτελεί, άλλωστε, δέσμευση της κυβέρνησης - ζητούν από την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, με Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας και Αντώνης Σκυλλάκος.

Οπως αναφέρουν οι δύο βουλευτές, σε νέες κινητοποιήσεις προχώρησαν οι 174 συμβασιούχοι υπάλληλοι των διοδίων, διεκδικώντας τη διευθέτηση του εργασιακού τους καθεστώτος.

Αν και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες - τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - δεδομένου ότι εργάζονται στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ) πάνω από επτά, κάποιοι μάλιστα και 10 χρόνια, απ' τα οποία τα πέντε χωρίς μιας μέρας διακοπή, ζουν με το φόβο της απόλυσης και της ανεργίας, αφού η κυβέρνηση προχωρά στην ιδιωτικοποίηση του ΤΕΟ, χωρίς να διασφαλίσει τη δουλιά τους.

Και οι δύο βουλευτές καταλήγουν: Παρότι έχουν δικαιωθεί με δικαστικές αποφάσεις (ασφαλιστικά μέτρα) και παρά τις προφορικές και ενυπόγραφες διαβεβαιώσεις των τότε υφυπουργών Εσωτερικών και ΠΕΧΩΔΕ, το καλοκαίρι του 2001, ότι η κυβέρνηση θα προχωρούσε σε νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να μονιμοποιηθούν, μέχρι σήμερα όμως δεν έχει γίνει τίποτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ