Τρίτη 22 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
ΛΑΪΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Η αστυνομία κατέγραψε το... χειρουργείο!

Πρωτοφανή γεγονότα με πρωταγωνιστές τη διοίκηση και τους πανεπιστημιακούς γιατρούς

Προσβολή για τη νοσηλεία των ασθενών αποτελούν όσα διαδραματίστηκαν χτες στο Λαϊκό Nοσοκομείο με πρωταγωνιστές τη διοίκηση του νοσοκομείου και τους πανεπιστημιακούς γιατρούς. Μάλιστα, κλήθηκε και η αστυνομία να καταγράψει τα συμβάντα!

Το σίγουρο πάντως είναι ότι αυτή η κατάσταση και αυτό το κλίμα αποτυπώνουν στην καθημερινότητα το εγχείρημα της διαβόητης μεταρρύθμισης του ΕΣΥ που προωθεί η κυβέρνηση.

Χτες λοιπόν η διοίκηση του Λαϊκού Νοσοκομείου απαγόρευσε σε δύο αναπληρωτές καθηγητές να χειρουργήσουν δύο ασθενείς - που είχαν προγραμματιστεί στο νοσοκομείο - επικαλούμενη πρόσφατη αίτηση των πανεπιστημιακών γιατρών να μην εντάσσονται στο κλινικό έργο που προσφέρεται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Οι πανεπιστημιακοί γιατροί δέχονται μόνο τη συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο. Με τον τρόπο αυτό οι πανεπιστημιακοί γιατροί εναντιώνονται στα σημεία εκείνα του νόμου που τους αφορούν και ζητούν αναστολή της εφαρμογής τους.

Οι αναπληρωτές καθηγητές Θεοδόσης Δόσιος και Χρήστος Λιάπης πήγαν χτες το πρωί στα χειρουργεία του Λαϊκού προκειμένου να χειρουργήσουν δύο ασθενείς (ο ένας είχε ανεύρυσμα και ο άλλος όγκο στο μεσοθωράκιο).

Εκπρόσωποι της διοίκησης δεν επέτρεψαν την είσοδο των χειρουργών, ενώ μετέφεραν στην αναισθησιολόγο και στην προϊσταμένη νοσηλεύτρια εντολή του διοικητή, Σπ. Μακρυγιώργου, να μην ετοιμαστεί χειρουργείο για τους συγκεκριμένους γιατρούς. Τα μέλη του Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΔΕΠ) ζήτησαν γραπτή εντολή και αυτός αρνήθηκε.

Στη «διαμάχη» διοίκησης και πανεπιστημιακών προστέθηκαν και οι διαμαρτυρίες των συγγενών των ασθενών. Οι πανεπιστημιακοί γιατροί είχαν μαζί τους και φοιτητές της Ιατρικής - που θα παρακολουθούσαν τις επεμβάσεις - και υποστήριξαν ότι επρόκειτο για αμιγώς εκπαιδευτικό έργο. Επίσης, οι πανεπιστημιακοί κάλεσαν την αστυνομία και σε λίγη ώρα έφτασε στο νοσοκομείο περιπολικό, το πλήρωμα του οποίου κατέγραψε το συμβάν!

Τελικά χειρουργήθηκε ο ασθενής με το ανεύρυσμα καθώς κρίθηκε ως επείγον περιστατικό, ενώ το άλλο προγραμματίστηκε για τις επόμενες μέρες.

Για τα γεγονότα ενημερώθηκε ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, Χρ. Κίττας, και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Γ. Μπαμπινιώτης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να καταργηθεί κάθε πληρωμή στα νοσοκομεία! (2024-04-16 00:00:00.0)
«Το "νόμιμο" φακελάκι δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός» (2024-04-03 00:00:00.0)
Ασθενείς και υγειονομικοί «στο πόδι» ενάντια στη φιέστα για τα επί πληρωμή χειρουργεία (2024-03-13 00:00:00.0)
Σοβαρά ερωτήματα για το θάνατο ασθενούς (2016-12-06 00:00:00.0)
Εφημερίες ...«δυνητικά επικίνδυνες» (2013-04-25 00:00:00.0)
Την όρασή της έχασε ηλικιωμένη (2010-07-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ