Τρίτη 22 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Απαξιώνουν το ΙΚΑ εκ των έσω

Η διοίκηση του ΙΚΑ αφαιρεί το δικαίωμα ασφάλισης σε δύο οικοδομικά επαγγέλματα!

Με πλάγιο και παράνομο τρόπο προσπαθεί η διοίκηση του ΙΚΑ να αφαιρέσει ασφαλιστικά δικαιώματα από τους οικοδόμους, εξυπηρετώντας έτσι τα συμφέροντα της εργοδοσίας, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας.

Το κείμενο της καταγγελίας έχει ως εξής:

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας καταγγέλλει τη διοίκηση του ΙΚΑ, τον διευθυντή Ασφαλιστικών Υπηρεσιών, κ. Καλιαντέρη και τον διευθυντή Εσόδων, κ. Κυριακούλη, γιατί με πλάγιο τρόπο, υπηρετώντας συμφέροντα της εργοδοσίας, προσπαθούν να αφαιρέσουν ασφαλιστικά δικαιώματα από τους οικοδόμους.

Συγκεκριμένα, με παράνομη απόφασή τους, καταπατώντας τους κανόνες λειτουργίας της διοίκησης του ΙΚΑ και με αιφνιδιαστικό τρόπο, αφαιρούν το δικαίωμα στους πατωματζήδες και τους σκεπάδες να ασφαλίζονται με οικοδομικά ένσημα, όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Η παραπάνω ενέργεια εντάσσεται στα πλαίσια ξεπουλήματος και χρεοκοπίας του ΙΚΑ. Είναι ενέργεια που κατευθύνεται από τα επιτελεία της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

Η Ομοσπονδία μας μόλις ενημερώθηκε για τα σχέδιά τους ζήτησε συνάντηση με τους αρμοδίους κ. Καλιαντέρη και κ. Κυριακούλη, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Ζητάμε να σταματήσουν κάθε ενέργεια που στρέφεται ενάντια στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και να συναντηθούν χωρίς καμιά καθυστέρηση με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ