Τρίτη 22 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Να σταματήσει η εμπορευματοποίηση της Υγείας

Τους εργαζόμενους, ασθενείς και επισκέπτες του «Αγία Ολγα» για τα ιδιωτικά ιατρεία στα νοσοκομεία ενημέρωσαν χτες συνδικαλιστές

«Πρώτο μέλημα θα γίνει να μην αρρωστήσει η
«Πρώτο μέλημα θα γίνει να μην αρρωστήσει η "τσέπη" μας και μετά θα σκεφτόμαστε την υγειά μας», έλεγαν οι ασθενείς
Κάλεσμα για αντίσταση στο απαράδεκτο μέτρο των απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων στα δημόσια νοσοκομεία, που οδηγεί στην παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας, προς στους ασθενείς, τους επισκέπτες και τους εργαζόμενους του «Αγία Ολγα», οι οποίοι στην πλειοψηφία τους και σύμφωνα με τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεών τους αρνούνται να συμμετάσχουν στη λειτουργία τους, απηύθυναν εκπρόσωποι του Συντονιστικού Σωματείων, Συνδικάτων, Συνδικαλιστών Αθήνας, αλλά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου.

«Να εμποδίσουμε όλοι μαζί την επίθεση της κυβέρνησης στο εναπομείναν δημόσιο σύστημα Υγείας», «το μέτρο αυτό είναι μόνο η αρχή, θα υπάρξει και συνέχεια», υπογράμμιζαν οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού, που επισκέφτηκαν τα εξωτερικά ιατρεία και τα νοσηλευτικά τμήματα του νοσοκομείου και ενημέρωσαν για το μέτρο και τις οδυνηρές συνέπειές του στην παρεχόμενη περίθαλψη. «Εμείς είμαστε αμετακίνητοι. Απ' το δικό μας τμήμα δεν έχει δηλώσει αίτηση συμμετοχής κανείς», απαντούσαν εργαζόμενοι του νοσοκομείου στο κάλεσμα των εκπροσώπων του Συντονιστικού, να μη γίνουν συνένοχοι της κυβέρνησης στο απαράδεκτο μέτρο. Την πρώτη βδομάδα λειτουργίας των απογευματινών ιατρείων στο νοσοκομείο, η προσέλευση των ασθενών ήταν μικρή ενώ αρκετοί, από τους ελάχιστους εργαζομένους που είχαν δηλώσει ότι θέλουν να συμμετάσχουν στα ιατρεία, αποσύρουν τις αιτήσεις τους.

Αντιρρήσεις εξέφραζαν για το μέτρο, αλλά και αγωνία για το μέλλον των δημόσιων νοσοκομείων και οι επισκέπτες ασθενείς. «Τα απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία στα δημόσια νοσοκομεία είναι απαράδεκτα», «Εδώ ο κόσμος χάνεται και αυτοί μιλάνε για σουίτες στα νοσοκομεία. Μας κοροϊδεύουν; Ποιος θα μπορεί να πηγαίνει σε αυτές, μόνο όσοι έχουν να πληρώσουν», έλεγαν αγανακτισμένοι.

«Ενημερώσαμε τους ασθενείς και τους πολίτες για τη λειτουργία των απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων στα νοσοκομεία. Να τους καλέσουμε να αντισταθούν και να μην επιτρέψουν τα νέα χαράτσια, που επιβάλλει η κυβέρνηση και τα οποία οδηγούν στην παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας. Το συγκεκριμένο μέτρο εντάσσεται στα γενικότερα σχέδια της κυβέρνησης για το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει στην αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων του συστήματος Υγείας, είτε σε έμψυχο υλικό, είτε σε υλικοτεχνική υποδομή εμμένει στην πολιτική της υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου και σε βάρος των πλατιών λαϊκών στρωμάτων. Το Συντονιστικό, μαζί με τους εργαζόμενους και τους άλλους μαζικούς φορείς θα αγωνιστούμε για να μην αφήσουμε να περάσει αυτό το μέτρο», υπογράμμισε εκ μέρους του Συντονιστικού ο Π. Γρατσάνης.

Σύσκεψη σήμερα στη Ν. Ιωνία

Σύσκεψη πολιτών, σωματείων, φορέων και συνδικαλιστών της ευρύτερης περιοχής για την Υγεία, την Πρόνοια και την Κοινωνική Ασφάλιση πραγματοποιείται σήμερα στις 6:30 μ.μ στο παλιό δημαρχείο Ν. Ιωνίας (Λ. Ηρακλείου 268) με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Φορέων Βορειοδυτικών Προαστίων.

Η Επιτροπή καλεί για συμμετοχή στη σύσκεψη, στην οποία θα συζητηθούν η συντονισμένη επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στην Κοινωνική Ασφάλιση και η μεθόδευση της παραπέρα υποβάθμισης που επιχειρείται στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ