Τρίτη 22 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΘΗΝΑ
Καθημερινές εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς

Σε γιαπιά, εργοστάσια και εργασιακούς χώρους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με συγκεντρώσεις και περιοδείες, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ συνεχίζουν καθημερινά τη μάχη της ενημέρωσης των εργαζομένων απευθύνοντας αγωνιστικό κάλεσμα συμμετοχής στο παναθηναϊκό συλλαλητήριο στις 31 του Γενάρη. Συζητούν με τους εργαζόμενους για τα πενιχρά μεροκάματα την ώρα που οι ευρω- αυξήσεις παγιώνονται, για την Υγεία που την κάνουν εμπόριο, για την πενιχρή σύνταξη που τους ετοιμάζουν κυβέρνηση και μεγάλο κεφάλαιο, αφού πρώτα δουλέψουν μέχρι... «θανάτου», για την ποινικοποίηση της κάθε μορφής κινητοποίησης. Καλούν τους εργαζόμενους σε αντίσταση στη γενικότερη αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική και συμπόρευση στον αγώνα για συλλογικές συμβάσεις με πραγματικές αυξήσεις, ώστε να μη γίνουν «φτηνό εργαλείο», για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και υγειονομικές υπηρεσίες προς όφελος των εργαζομένων και όχι των ιδιωτών.

Στα συνεργεία των εργαζομένων της υπηρεσίας συντήρησης αυτοκινητοδρόμων του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ βρέθηκε χτες ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Ο συνδικαλιστής κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο και να αντιδράσουν στη συνολικότερη πολιτική κυβέρνησης και μεγάλου κεφαλαίου, απαιτώντας: Αυξήσεις στα μεροκάματα, σταθερή εργασία και ασφάλιση και διεύρυνση και όχι περιορισμό των δημοκρατικών τους ελευθεριών. «Μην περιμένετε καλυτέρευση της θέσης των εργαζομένων όσο στηρίζονται οι πολιτικές της κυβέρνησης, που διευκολύνουν το μεγάλο κεφάλαιο. Γι' αυτό χρειάζεται αλληλεγγύη των εργαζομένων και κοινός αγώνας ενάντια σ' αυτές τις πολιτικές», σημείωσε μεταξύ άλλων. Οπως κατήγγειλαν πάντως οι εργαζόμενοι, η συγκεκριμένη υπηρεσία απαξιώνεται εδώ και καιρό από την κυβέρνηση. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι διαθέτει μόνο ένα μηχάνημα και μισθώνει ιδιωτικά, ενώ οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό καλύπτονται από εργολάβους και συμβασιούχους.

Στη συνέχεια ο Δ. Κουμπούρης βρέθηκε στα κεντρικά γραφεία του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας, όπου οι 170 συμβασιούχοι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους για το δικαίωμα στην εργασία. Ο Δ. Κουμπούρης δήλωσε στους εργαζόμενους τη συμπαράσταση του ΠΑΜΕ και τους επισήμανε ότι θα απευθυνθεί κάλεσμα και σε άλλα σωματεία και συνδικάτα να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα απαιτώντας σταθερή εργασία.

Σε συγκέντρωση εργαζομένων της εταιρίας τροφίμων «ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ» μίλησαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και του Συντονιστικού Σωματείων Αθήνας Γ. Πέρρος, Α. Αβραμίδης και Γ. Καταχανάς και ο Θ. Λιαπάτης από το κλαδικό Σωματείο Ζύθων-Ποτών-Τροφίμων. Μαζί τους ήταν και ο γραμματέας του σωματείου, Ζήσης Καραβάς, τον οποίο, πριν από έναν ακριβώς χρόνο, απέλυσε παράνομα η εργοδοσία, ενώ, χτες, προκλητικά δεν του επέτρεψε την είσοδο και το δικαίωμα της επικοινωνίας με τους εργαζόμενους.

Οι συνδικαλιστές μιλώντας στους εργαζόμενους σημείωσαν, ότι η συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ είναι απαραίτητη για να διεκδικήσουν μέσα από αγώνες αξιοπρεπή εισοδήματα και να σταματήσουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει τα αντιασφαλιστικά μέτρα. Κάλεσαν επίσης τους εργαζόμενους να ενισχύσουν και να δυναμώσουν το κλαδικό σωματείο ώστε να αντιμετωπίζουν αλληλέγγυοι τα προβλήματα και παράλληλα να προχωρούν σε νέες διεκδικήσεις.

Με τους εργαζόμενους στην ΕΥΔΑΠ Περισσού συναντήθηκε ο Γ. Σταυρόπουλος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Ο συνδικαλιστής τούς κάλεσε να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο, να συμβάλουν και αυτοί στον αγώνα για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους. Αναφερόμενος στην τακτική της κυβέρνησης, σημείωσε ότι με «νέο περιτύλιγμα και με τις πλάτες της ΝΔ προωθεί τα ίδια σχέδια, που προωθούσαν και οι προτάσεις Γιαννίτση». Ο Γ. Σταυρόπουλος υπογράμμισε επίσης την ανάγκη, οι εργαζόμενοι να ξεπεράσουν τα εμπόδια που βάζει ο κυβερνητικός συνδικαλισμός και να συσπειρωθούν γύρω από το ΠΑΜΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Περικυκλώσαμε το Σύνταγμα, την επόμενη φορά να περικυκλώσουμε την Αθήνα...» (2019-12-03 00:00:00.0)
Με στόχο την εκλογή κομμουνιστή βουλευτή (2004-01-28 00:00:00.0)
Για ταξική, αγωνιστική Πρωτομαγιά (2001-03-30 00:00:00.0)
Σύσκεψη στο Βόλο (2001-02-14 00:00:00.0)
Παμπειραϊκό συλλαλητήριο (2000-09-12 00:00:00.0)
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε όλη τη χώρα (2000-07-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ