Τρίτη 22 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Στάση εργασίας αύριο

Με στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, και συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εσωτερικών, αύριο Τετάρτη, 23 Γενάρη, απαντούν οι εργαζόμενοι στους δήμους στην κυβερνητική επίθεση απέναντι στα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Τη συγκέντρωση, που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ομονοίας, διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Επιτροπών Αγώνα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) με στόχο τη δημιουργία ενός μετώπου αντίστασης στις κυβερνητικές επιλογές και διεκδίκησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων για τη ζωή. Με κεντρικό σύνθημα «Θέλουμε και μπορούμε» η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους στα χέρια τους, καθώς «οι συνδικαλιστικές μας πλειοψηφικές ηγεσίες "συμβιβάζονται" στη λογική του "κοινωνικού διαλόγου", ευνοώντας έτσι την ολιγαρχία και το κεφάλαιο» - σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής. Στην κατεύθυνση αυτή ήδη αρκετά σωματεία εργαζομένων στους δήμους έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στην Επιτροπή και στο συλλαλητήριο της Τετάρτης, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία συγκρότησης Επιτροπών Αγώνα.

Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για: Σταθερή μόνιμη δουλιά και όχι «απασχολησιμότητα». Δικαιώματα ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά, με δημόσιο δωρεάν σύστημα ασφάλισης, «για να γυρίσει έτσι πίσω ένα μέρος της υπεραξίας από την εκμετάλλευσή μας που την καρπούνται τα μονοπώλια και η ολιγαρχία, κόντρα στην ιδιωτικοποίηση της υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής ασφάλισης». Μονιμοποίηση των εκτάκτων που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων στους δήμους. Δημόσια καθολική δωρεάν ασφάλιση - υγεία - πρόνοια για τον εργαζόμενο λαό.

Τη Συντονιστική Επιτροπή και τις Επιτροπές Αγώνα απαρτίζουν και θα μετάσχουν στη συγκέντρωση τα σωματεία των δήμων: Περιστερίου, Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρας, Ζεφυρίου, Παπάγου, Βύρωνα, Καλλιθέας, Ταύρου, Ελληνικού, Ν. Ιωνίας, Μεταμόρφωσης, Κηφισιάς, Ελευσίνας, Ανω Λιοσίων, Καματερού, Φυλής, Θρακομακεδόνων, Πετρούπολης και του Θριάσιου Πεδίου. Ωστόσο, αναμένεται και άλλα σωματεία να λάβουν ανάλογες αποφάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ