Τρίτη 22 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Εκλογονοθείας προεόρτια

Με κάθε μέσο οι συμβιβασμένοι συνδικαλιστές στο Σωματείο Ταχυδρόμων Αθήνας προσπαθούν να κρατήσουν το προεδρείο, αν και βρίσκονται πλέον στη μειοψηφία. Το γεγονός εξυπηρετεί και τη διοίκηση, καθώς η ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ συμφωνούν με την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του ΕΛΤΑ και δεν κάνουν τίποτα ουσιαστικό για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ταχυδρόμοι.

Μέχρι πρόσφατα οι «πρασινογάλαζοι» είχαν το προεδρείο με επτά έδρες (5 και 2 αντίστοιχα). Στην αντιπολίτευση βρισκόταν η «Αγωνιστική Ενότητα» (έξι έδρες). Στις αρχές του μήνα σε συνεδρίαση του ΔΣ και επειδή τέλη Φλεβάρη στο Σωματείο θα γίνουν εκλογές, οι έξι της μειοψηφίας ζήτησαν να συγκροτηθεί επιτροπή, που να εκκαθαρίσει το μητρώο μελών, να εγγράψει τα νέα μέλη, να ξεκαθαριστεί ποιοι πραγματικά έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές.

Οπως καταγγέλλεται από την «Αγωνιστική Ενότητα», οι ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ αρνήθηκαν το σχηματισμό της επιτροπής, άρα και την αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων. Σημειώστε ότι πριν δυο χρόνια, στις προηγούμενες εκλογές, παρατηρήθηκαν διπλοψηφίες, ενώ εργαζόμενοι δεν ψήφισαν, επειδή δεν είχαν καταχωρηθεί στους εκλογικούς καταλόγους. Εκφράζονται φόβοι ότι ανάλογα φαινόμενα δρομολογούνται και για τις επερχόμενες εκλογές.

Ακολούθως, σύμβουλος της πλειοψηφίας απέσυρε την εμπιστοσύνη του και συντάχτηκε με την «Αγωνιστική Συνεργασία». Η πλειοψηφία έγινε μειοψηφία και το αντίστροφο. Σε επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ που η νέα πλειοψηφία ζήτησε από τις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ να παραδώσουν και τυπικά το προεδρείο, αυτοί αρνήθηκαν, επιμένοντας να αποτελούν προεδρείο μειοψηφίας.

Ο επικεφαλής της παράταξης Β. Βήτος δηλώνει στο «Ρ»: «Αντιλήφτηκαν ότι η επιτροπή θα τους αφαιρούσε εξουσίες. Εμείς θα διεκδικήσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο το προεδρείο. Δεν είναι ζήτημα "καρέκλας". ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ θέλουν να μείνουν τα πράγματα ως έχουν και να ξαναδιεκδικήσουν μια νίκη στις εκλογές γιατί δυο χρόνια τώρα το Σωματείο έμεινε στην αγωνιστική απραξία. Πρόκειται για ισχυρό Σωματείο με 1.300 μέλη. Εν μέσω της επιχειρούμενης ιδιωτικοποίησης του δημόσιου ταχυδρομείου, η διοίκηση και οι συμβιβασμένοι συνδικαλιστές θέλουν να το ελέγξουν για να μην εκδηλωθούν αντιδράσεις ούτε ενάντια στην επιχειρούμενη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και τη λαίλαπα που ετοιμάζουν στο ασφαλιστικό.»

Ο Κ. Αγγελίδης, εκλεγμένος με την «Αγωνιστική Ενότητα» συμπληρώνει: «ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ έχουν αναλάβει δεσμεύσει και τα έχουν "βρει" με τη διοίκηση. Δεν είναι τυχαίο ότι η τελευταία καυχάται ότι πέτυχε "εργασιακή ειρήνη". Δε θέλουν ο επίδοξος αγοραστής να βλέπει τείχος εργαζομένων απέναντί του. Και στο βαθμό που αυτά τα δύο χρόνια λειτούργησε το Σωματείο, έγινε με δική μας πίεση να εξεταστούν τα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου. Εμείς άλλωστε δεσμεύσεις έχουμε μόνο απέναντι στους συναδέλφους μας».

Τέλος, ο Μ. Τζαγκαράκης, επίσης εκλεγμένος με την παράταξη, προειδοποιεί ότι αν οι εκλογές γίνουν με τις συνθήκες που επιθυμούν οι ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ «θα κάνουν το μητρώο κομμάτια, θα "κοψοράψουν", για να ξανακερδίσουν τις εκλογές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ