Τετάρτη 24 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μια ακόμα προκλητική τροπολογία για τον έλεγχο των εκλογών στις αθλητικές Ομοσπονδίες

Για μια ακόμη φορά ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκης, προχώρησε σε αιφνιδιαστική κατάθεση τροπολογίας για τον αθλητισμό την τελευταία στιγμή και μάλιστα σε ένα άσχετο νομοσχέδιο, όπως αυτό του υπουργείου Οικονομικών που συζητήθηκε χτες στη Βουλή. Μάλιστα, η κίνηση του υφυπουργού προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις και μάλιστα την ώρα που ήδη βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση το νέο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τον αθλητισμό.

Μέσω και της συγκεκριμένης τροπολογίας στόχος της κυβέρνησης είναι ο περαιτέρω έλεγχος στις επερχόμενες αρχαιρεσίες στις αθλητικές Ομοσπονδίες. Οπως ορίζει, πλέον κωλύματα που θέτουν τα καταστατικά των αθλητικών Ομοσπονδιών και της ΕΠΟ δεν υπερισχύουν έναντι του νόμου.

Τόσο η συγκεκριμένη ρύθμιση της τροπολογίας όσο και ο αιφνιδιαστικός τρόπος με τον οποίο την έφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού, την καθιστούν «φωτογραφική» για συγκεκριμένες επιδιώξεις (υποψηφίους) και στόχους της κυβέρνησης ενόψει των εκλογών στις Ομοσπονδίες.

Στο θέμα και τη διαδικασία αναφέρθηκε ξεκινώντας την ομιλία του, χτες στη Βουλή, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, σημειώνοντας:

«Το πρόβλημα, κυρία πρόεδρε, δεν είναι η καθυστέρηση τόσο αλλά το τι Κοινοβούλιο είναι αυτό, όταν πρώτα απ' όλα οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι δεν κατανοούν τι σημαίνει, όταν τους δίνει το λόγο το προεδρείο, για να κάνουν διευκρινιστικές ερωτήσεις και κάνουν τοποθετήσεις, κανονικές ομιλίες και κατά κύριο λόγο η κυβέρνηση, ο κύριος υφυπουργός, ο οποίος δεν κατανοεί ότι δεν μπορεί σε ένα άσχετο νομοσχέδιο να φέρνει τόσο σοβαρά ζητήματα, όπως είναι τα θέματα του αθλητισμού. Και γι' αυτόν το λόγο βγάζει συμπέρασμα και η ελληνική νεολαία και ο ελληνικός λαός και βεβαίως οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον αθλητισμό και δίνουν τον ιδρώτα τους, το αίμα τους, χρόνια τώρα για να ορθοποδήσει αυτός ο αθλητισμός, για να χειροκροτάμε όλοι εδώ μέσα όταν έχουμε επιτυχίες.

Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι άλλο, το μεγάλο σήμερα, όπως υπάρχουν κι άλλα πολλά θέματα τα οποία στο χρόνο της παρέμβασής μας θα προσπαθήσω εκ μέρους του ΚΚΕ να τα θέσω».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέος πρόεδρος εν μέσω όξυνσης στις κόντρες συμφερόντων (2022-06-02 00:00:00.0)
Μπαράζ νομοσχεδίων και «βροχή» τροπολογιών για να κλείνουν οι «εκκρεμότητες» των ομίλων (2017-07-28 00:00:00.0)
Την παραίτηση της διοίκησης ζήτησε ο Γ. Ανδριανός (2014-07-19 00:00:00.0)
Να αποσυρθούν οι τροπολογίες (2006-12-13 00:00:00.0)
Κίνδυνος αποβολής (2004-10-22 00:00:00.0)
Απεργία στον ΟΠΑΠ (2000-09-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ