Τετάρτη 24 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ
Δυναμώνουμε την πάλη για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων

Συγκέντρωση το Σάββατο 27 Μάρτη

Σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες προχωρούν συνδικάτα, σωματεία και μαζικοί φορείς που δρουν στην Εύβοια, μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν την περασμένη Δευτέρα, αποτυπώνοντας την ανάγκη να δυναμώσει η δράση ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, που αφήνει απροστάτευτη την υγεία του λαού και αξιοποιεί την πανδημία και την καταστολή για την επιβολή περαιτέρω αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συγκέντρωσης το Σάββατο 27 Μάρτη, στις 12 μ. στην πλατεία Αγοράς της Χαλκίδας, καθώς και αυτοκινητοπομπής στους δρόμους της πόλης την Παρασκευή 26 Μάρτη, στις 6 μ.μ. με αφετηρία το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας. Παράλληλα, μέσα από τη συζήτηση, αναδείχθηκαν οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη μη ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Νοσοκομείο Χαλκίδας, καθώς και η έλλειψη μέτρων πρόληψης και προστασίας στους εργασιακούς χώρους. Τονίστηκε επίσης ο καθοριστικός ρόλος της διεκδίκησης των σωματείων, όπου αυτά ανέπτυξαν δράση με ουσιαστική συμμετοχή των εργαζομένων, στο να ληφθούν μέτρα προστασίας, αλλά και να αποτραπούν αρνητικές εξελίξεις, όπως η μετατροπή του Νοσοκομείου Χαλκίδας σε νοσοκομείο μιας νόσου, που προς το παρόν τουλάχιστον πάγωσε.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μέλη διοικήσεων και εκπρόσωποι των σωματείων και φορέων: Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας, Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, Συνδικάτο Εργαζομένων Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας, Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας της ΟΓΕ, Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Χαλκίδας, Παράρτημα Εύβοιας Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, Σωματείο Εργαζομένων Ιχθυοκαλλιεργειών, Σωματείο «Κελαϊδίτη» ΑΕ, Σωματείο «Ζούρα», Σύλλογος Φοιτητών Εστίας πρώην ΤΕΙ Ψαχνών, Σωματείο Συνταξιούχων Εύβοιας του ΙΚΑ.

  • Σε επόμενο φύλλο θα υπάρχει αναλυτικό ρεπορτάζ από τις τοποθετήσεις και τη συμμετοχή στη σύσκεψη των σωματείων.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψηφίζουμε ΚΚΕ για να είμαστε εμείς πιο δυνατοί σε κάθε χώρο δουλειάς (2023-06-23 00:00:00.0)
Κινητοποίηση το Σάββατο στη Χαλκίδα (2021-03-27 00:00:00.0)
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες με επίκεντρο την προστασία της υγείας του λαού (2020-10-22 00:00:00.0)
Δεκάδες συμμετοχές στη σύσκεψη (2019-12-10 00:00:00.0)
Το απεργιακό μέτωπο (2002-03-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ