Τετάρτη 24 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Επίταξη εδώ και τώρα του «Metropolitan»!

Με την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία στην περιφέρεια του Πειραιά, όπως της Νίκαιας, να είναι εκτός ελέγχου, και με το Ογκολογικό «Μεταξά», αντί να είναι Covid free νοσοκομείο και να περιθάλπει απρόσκοπτα τους καρκινοπαθείς, να κλείνει κλινικές για να νοσηλεύει Covid περιστατικά, επόμενο ήταν η χτεσινή συγκέντρωση έξω από το ιδιωτικό «Metropolitan», που δεσπόζει στην παραλιακή λεωφόρο, να εκφράζει σύσσωμο το λαό της περιοχής και την αγωνία των υγειονομικών.

Την άμεση επίταξη του συγκεκριμένου νοσοκομείου, όπως και των υπόλοιπων ιδιωτικών επιχειρήσεων Υγείας στην περιοχή, απαίτησαν εργατικά σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με την κινητοποίηση όπου καλούσαν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Ομοσπονδίες και συνδικάτα. Το «παρών» έδωσαν και μαζικοί φορείς από τις νότιες συνοικίες.

Στην κινητοποίηση μίλησε ο Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, και μίλησε για την τραγική κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, αναδεικνύοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης, που «αντί να προχωρήσει σε πραγματική και άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα, έρχεται από πάνω και ενισχύει με παχυλές αποζημιώσεις τις δήθεν επιταγμένες ιδιωτικές κλίνες, ενώ φτάνει στο απαράδεκτο σημείο να μεταφέρει σε αυτές ειδικευμένους γιατρούς από τον ήδη υποστελεχωμένο δημόσιο τομέα. Κι αν για τα ιδιωτικά μεγαθήρια της Υγείας, όπως αυτά που ανήκουν σε επιχειρηματικούς ομίλους στην Αττική, η κυβέρνηση δεν βγάζει άχνα, την ίδια στιγμή που τους στέλνει "πελατεία", η κοροϊδία της απογειώνεται με τα τελεσίγραφα που μοιράζει σε αυτοαπασχολούμενους γιατρούς, μήπως και μπαλώσει καμιά τρύπα».


«Κριτήριο της κυβέρνησης στη "συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα" δεν είναι απλά το πώς δεν θα θιγούν τα κέρδη των κλινικαρχών, αλλά το πώς θα στηριχθεί κι από πάνω η κερδοφορία τους», συνέχισε, δείχνοντας ότι για όλα τα αστικά κόμματα αποτελεί «άγιο δισκοπότηρο» η πολιτική ενίσχυσης της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, κάτι που «αποδείχθηκε όχι σωτήριο αλλά φονικό σε όλα τα καπιταλιστικά κράτη του κόσμου».

Η Στέλλα Βαρδούνια, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, ανέδειξε τις τεράστιες διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων, που με την πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας οδήγησαν από τη μια στην πλήρη απαξίωση του δημόσιου συστήματος και από την άλλη στη διόγκωση του ιδιωτικού τομέα. Για τις ελάχιστες δομές ΠΦΥ μίλησε η Γεωργία Σαργκάνη εκ μέρους του Συλλόγου Γυναικών Πειραιά. Ο Κώστας Πολύδωρας, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας, κατάγγειλε τις άθλιες συνθήκες εργασίας στις ιδιωτικές δομές Υγείας. Για τις τραγικές ελλείψεις του δημόσιου συστήματος Υγείας μίλησε και ο Αντ. Νταλακογιώργος, μέλος της διοίκησης του ΕΚΠ.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με τον Νίκο Ξουράφη να ανακοινώνει την πραγματοποίηση σύσκεψης σήμερα στις 6 μ.μ. με τα σωματεία του Πειραιά στο Εργατικό Κέντρο για την κλιμάκωση της πάλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ