Τετάρτη 24 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Η πολιτική της κυβέρνησης ευθύνεται για τη διασπορά του ιού στα νοσοκομεία

Απαράδεκτη η στοχοποίηση των υγειονομικών, που με ευθύνη της κυβέρνησης καθυστερεί ο εμβολιασμός τους

Την απαράδεκτη στοχοποίηση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία επιστρατεύει και πάλι η κυβέρνηση, προκειμένου να κρύψει τις ευθύνες της για τη διασπορά του ιού.

Αυτές τις μέρες στο στόχαστρο έχουν μπει οι υγειονομικοί στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά» στον Πειραιά, όπου έχουν διαγνωστεί δεκάδες θετικά κρούσματα σε καρκινοπαθείς και εργαζόμενους, με την κυβέρνηση να συκοφαντεί ως υπεύθυνους τους νοσηλευτές και τους γιατρούς, που «δεν εμβολιάζονται» όπως λέει. Τα κρούσματα έχουν μεταφερθεί στον 6ο όροφο του Ογκολογικού Νοσοκομείου, ο οποίος έχει μετατραπεί σε χώρο αποκλειστικά για περιστατικά Covid.

Σημειώνεται ότι εκατοντάδες υγειονομικοί σε όλη τη χώρα, που θέλουν να εμβολιαστούν, είναι σε αναμονή στην πλατφόρμα του εμβολιασμού. Το χειρότερο μάλιστα, που η κυβέρνηση και τα πρόθυμα παπαγαλάκια της κάνουν ότι δεν το βλέπουν, είναι ότι πολλοί από τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία δεν φαίνονται καν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για να εμβολιαστούν. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο εμβολιαστικός σχεδιασμός σκοντάφτει και στην ιδιωτικοποίηση λειτουργιών των δημόσιων νοσοκομείων, αφού οι εργολαβικές εταιρείες που αλωνίζουν μέσα στα δημόσια νοσοκομεία, έχουν εργαζόμενους που δεν θεωρούνται προσωπικό των νοσοκομείων, αλλά των εταιρειών που παρέχουν τις υπηρεσίες (π.χ. καθαρότητα). Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στο «Αττικόν» 118 εργολαβικοί, συμβασιούχοι περιμένουν εδώ και μήνες να εμβολιαστούν.

Η πρόκληση της κυβέρνησης ξεπερνάει τα όρια, όταν δείχνει ως υπεύθυνους για τη διασπορά του ιού εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί, την ίδια στιγμή που οι ειδικοί τονίζουν ότι τον ιό τον διασπείρουν και οι εμβολιασμένοι. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις νοσούν μέσα στα νοσοκομεία ακόμα και υγειονομικοί που έχουν κάνει το εμβόλιο, και οι οποίοι θυμίζουμε δεν βγαίνουν σε καραντίνα όσες μέρες απαιτείται, ούτε γίνεται ιχνηλάτηση και απομόνωση κρουσμάτων, στο όνομα των ελλείψεων προσωπικού.

«Εγγύηση για την ενδονοσοκομειακή διασπορά είναι η πολιτική της κυβέρνησης και όσοι υπηρετούν την πολιτική του "κόστους - οφέλους" που υπονομεύει την Υγεία του λαού και έχει προτεραιότητα την υγεία των επιχειρηματικών ομίλων», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι υγειονομικοί δείχνοντας τον πραγματικό υπεύθυνο για την κατάσταση στα νοσοκομεία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ευκαιρία» για κεφάλαιο και ιδιώτες η ανείπωτη τραγωδία που ζει ο λαός(2022-02-22 00:00:00.0)
Συστάσεις «ατομικής ευθύνης» για τη διασπορά που είναι «εμφανής παντού»(2021-07-16 00:00:00.0)
Στο «κόκκινο» η διασπορά του ιού με ευθύνη της κυβέρνησης(2021-02-04 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η διασπορά του κορονοϊού με ευθύνη της κυβέρνησης(2021-02-03 00:00:00.0)
Με το σταγονόμετρο η χορήγηση καραντίνας(2020-11-25 00:00:00.0)
Αθωράκιστα και με τεράστιες ελλείψεις και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας(2020-10-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ