Τετάρτη 24 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Εξω από μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία

Στο «Υγεία», στο Μαρούσι
Στο «Υγεία», στο Μαρούσι
Εξω από μια σειρά ιδιωτικά θεραπευτήρια της Αττικής πραγματοποιήθηκαν χτες κινητοποιήσεις, με το αίτημα της άμεσης επίταξής τους να αγκαλιάζεται και από τους εργαζόμενους σε αυτά, μεταφέροντας τη θέλησή τους να ενταχθούν στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας μαζί με τους συναδέλφους τους στα δημόσια νοσοκομεία.

Στη συγκέντρωση έξω από το θεραπευτήριο «Υγεία», στο Μαρούσι, μίλησαν η Βούλα Πάκου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, η Δέσποινα Μπαρμπίτσα εκ μέρους του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών και ο Κώστας Σταυρόπουλος, γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου (ΠΜΣ).

Εξω από την «Ευρωκλινική», στους Αμπελόκηπους, βρέθηκαν κάτοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας». «Ο αγώνας μας είναι κοινός», τόνισε η Ηλέκτρα Κολοβού εκ μέρους του Σωματείου Εργαζομένων της «Ευρωκλινικής» και της διοίκησης του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, διεκδικώντας την ένταξη εργαζομένων και υποδομών στη μάχη κατά της πανδημίας και όλης της υπόλοιπης παθολογίας. Νωρίτερα έγινε συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», στους Αμπελόκηπους, από την Ομάδα Γυναικών 7ου Διαμερίσματος (μέλος της ΟΓΕ) και την Επιτροπή Ανέργων και Εργαζομένων 1ου - 7ου Διαμερίσματος.

«Ευρωκλινική» - Αμπελόκηποι
«Ευρωκλινική» - Αμπελόκηποι
Στο Μαρούσι έγινε επίσης συγκέντρωση σωματείων και φορέων έξω από το «Ιατρικό Κέντρο Αθηνών», με ομιλίες από τον Τάσο Καστόρη, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, και την Εφη Χαλιού, πρόεδρο του Σωματείου Χρηματοπιστωτικού Αττικής.

Στον Χολαργό, κινητοποίηση έγινε έξω από το «Metropolitan General», με συνθήματα και πανό ενάντια στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που έχει αφήσει αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα Υγείας με τους κλινικάρχες να θησαυρίζουν. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Νίκος Χονδρόπουλος, γιατρός στο Νοσοκομείο «Σωτηρία».

Σήμερα η κινητοποίηση στο Λαϊκό

Παρεμβάσεις για την Υγεία οργανώνουν σήμερα οι 16 φορείς και σωματεία που απαρτίζουν τη Συντονιστική Επιτροπή για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Καισαριανή. Συγκεκριμένα, καλούν σε συγκέντρωση στις 6 μ.μ., στη συμβολή των οδών Ούλοφ Πάλμε και Παπάγου στου Ζωγράφου, και σε πορεία προς το Νοσοκομείο «Λαϊκό». Επίσης σήμερα, το πρωί, αντιπροσωπεία θα επιδώσει το κείμενο για την ανάγκη δημιουργίας Κέντρου Υγείας στην πόλη και στελέχωσης του ΙΚΑ Παγκρατίου, μαζί με τις πρώτες 1.000 υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί, στην Α' Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής. Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στους εργαζόμενους που ζουν και εργάζονται στις περιοχές της Καισαριανής, του Βύρωνα και του Ζωγράφου.


Χολαργός
Χολαργός

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ