Τετάρτη 24 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Επικύρωσε το «ναι» στη μετατροπή του Ελληνικού σε «κόλαση» για τις ανάγκες του λαού

Με ειλημμένη την απόφαση ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τη μετατροπή του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού σε έναν «επιχειρηματικό παράδεισο», εξέλιξη απολύτως φυσιολογική, αφού είναι γνωστό ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να ικανοποιηθούν πολλές από τις απαιτήσεις των επενδυτών, όπως για παράδειγμα το να γίνει και καζίνο στο χώρο, ο Αλ. Τσίπρας περί άλλων ρητόρευε χτες στη Βουλή, αφιερώνοντας το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του στα ζητήματα της πανδημίας και τις εξελίξεις με την Τράπεζα Πειραιώς κ.ά.

Οταν στο τέλος της ομιλίας του ήρθε στο σχετικό υπό συζήτηση θέμα, ήταν για να επικροτήσει την επιτάχυνση των διαδικασιών, να κομπάσει ότι η δική του κυβέρνηση ήταν που «έτρεξε» γρηγορότερα την επένδυση και να καταχεριάσει την κυβέρνηση της ΝΔ, ότι σε αντίθεση με τις προεκλογικές της εξαγγελίες καθυστέρησε τραγικά! Απαντώντας μάλιστα στην κριτική ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμάει την επένδυση, ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε ότι πρόκειται για μύθο, αφού ήταν η δική του κυβέρνηση που «έσπασε όλα τα ρεκόρ των άμεσων ξένων επενδύσεων στη χώρα» επί δύο συναπτά έτη! Ενώ συγκεκριμένα για το Ελληνικό ανέφερε ότι η όποια καθυστέρηση δεν οφειλόταν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στα γραφειοκρατικά εμπόδια που υπήρχαν και σε εκκρεμότητες, όπως αρχαιολογικά, δασικά, κτηματολόγιο κ.ά.

«Κάνατε αντιπολιτευτική σας σημαία ένα έργο που δήθεν πολεμούσαμε, την ώρα που εμείς το τρέχαμε με έγνοια το δημόσιο συμφέρον», υποστήριξε, ενώ σε μια προσπάθεια να διαφοροποιηθεί από την κυβέρνηση, πρόσθεσε ότι «όχι μόνο δεν προχωρήσατε τα έργα, αφού επί 20 μήνες δεν κάνατε ούτε τις κατεδαφίσεις, αλλά φέρνετε και προς ψήφιση προβληματικές διατάξεις. Είναι προφανές ότι ακριβώς επειδή είστε τεχνοκρατικά ανεπαρκείς και καθυστερήσατε αντί να προωθήσετε την επένδυση, κάνατε υποχωρήσεις και παραχωρήσεις αχρείαστες προς τον επενδυτή για να τον εξευμενίσετε».

Για να καταλήξει ωστόσο: «Η επένδυση, λοιπόν, πρέπει να προχωρήσει. Και είμαι βέβαιος πια ότι εσείς δεν είστε ικανοί, όχι μόνο να διασφαλίσετε το δημόσιο συμφέρον στα πλαίσια της επένδυσης, αλλά ούτε καν να διασφαλίσετε την ομαλή της πορεία. Μια τόσο σοβαρή επένδυση χρειάζεται σοβαρότητα και σχέδιο (...) Μια προοδευτική κυβέρνηση που θα έρθει να επαναφέρει τη χώρα σε τροχιά κανονικότητας, ανάπτυξης και δικαιοσύνης».

Κατά τα λοιπά, ο Αλ. Τσίπρας επέκρινε την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, λέγοντας πως λειτουργεί χωρίς σχέδιο, όπως βαφτίζει την αντιλαϊκή πολιτική στην Υγεία, με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε άλλο παρά διαφωνεί. Αναφορά έκανε και στην υπόθεση «Cisco», λέγοντας ότι η κυβέρνηση με απευθείας ανάθεση έδωσε στο πιάτο στην εταιρεία προσωπικά δεδομένα 1,5 χρηστών. Τέλος, μίλησε για το «σκάνδαλο της Τράπεζας Πειραιώς», όπου «η κυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με την Τράπεζα, δρομολογούν σήμερα μια αύξηση κεφαλαίου που θα εξαϋλώσει τη συμμετοχή του ΤΧΣ στην Πειραιώς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ