Τετάρτη 24 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Οι υγειονομικοί δεν φιμώνονται - δεν τρομοκρατούνται!

Στάση εργασίας σήμερα με αφορμή τη νέα απαράδεκτη εισαγγελική παραγγελία σε βάρος γιατρού

Σε τρίωρη στάση εργασίας σήμερα Τετάρτη, από τις 9 π.μ. έως τις 12 μ., και συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα γίνει στις 9.30 π.μ. στη διοίκηση του ΑΧΕΠΑ, μαζί με τα σωματεία εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ και των υπόλοιπων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, καλεί η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών (ΕΝΙΘ), απαιτώντας να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των υγειονομικών.

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε στο πλαίσιο των δράσεων ενάντια στις διώξεις, με τελευταία αυτή του Θανάση Σιούλη, μέλους του προεδρείου της ΕΝΙΘ, ο οποίος κλήθηκε σε απολογία στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας που εκδόθηκε μετά από αίτημα του διοικητή του ΑΧΕΠΑ.

Σημειώνουν ότι η κυβέρνηση με τις διώξεις στοχεύει να κλείσει τα στόματα όσων αναδεικνύουν τα προβλήματα στα νοσοκομεία και να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας. Ομως «οι υγειονομικοί ούτε φιμώνονται, ούτε τρομοκρατούνται. Θα συνεχίσουν να πράττουν το καθήκον τους για την υγεία του λαού. Θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για τα αυτονόητα», αναφέρει η ΕΝΙΘ.

ΟΕΝΓΕ: Η κυβέρνηση στήνει επιχείρηση εκφοβισμού σε βάρος όποιου αναδεικνύει τις ευθύνες της

Την άμεση ανάκληση της δίωξης του Θ. Σιούλη απαιτεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, θυμίζοντας ότι ο εν λόγω γιατρός καλείται σε απολογία «για να διαπιστωθεί αν διέπραξε το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων και της απειλής διάπραξης εγκλημάτων επειδή, στο πλαίσιο δηλώσεων στις 10/11/2021 στα ΜΜΕ, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η εφημερία του ΑΧΕΠΑ ξεκινούσε τότε με πληρότητα 100% στις κλίνες της ΜΕΘ Covid και ότι ανάλογη εικόνα επικρατούσε και στα υπόλοιπα νοσοκομεία».

Και συνεχίζει η ΟΕΝΓΕ: «Ο διοικητής γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι όσα δήλωσε ο συνάδελφος ήταν απόλυτα αληθή και τεκμηριωμένα. Η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με τις διοικήσεις των νοσοκομείων και των ΥΠΕ έχουν στήσει επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης σε βάρος όποιου αναδεικνύει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας».

Θυμίζει δε τις αλλεπάλληλες εισαγγελικές διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών υγειονομικών: «Ενάντια στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, στην πρόεδρο της ΕΝΙΘ, στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, επίσης υπάρχουν πολλές πειθαρχικές διώξεις ενάντια σε συναδέλφους υγειονομικούς και είναι σε εξέλιξη η μεθόδευση για την εκδικητική απόλυση του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου "Αγιος Σάββας" και μέλους του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, Κώστα Καταραχιά.

Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα καταφέρουν να μας φιμώσουν».

Στάση εργασίας ενάντια στην εκδικητική απόλυση

Στάση εργασίας για την Τρίτη 30 Μάρτη αποφάσισε χτες η διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ, μετά από πρόταση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών», για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί ενάντια στην απόλυση του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αγιος Σάββας», Κ. Καταραχιά, συνολικά κόντρα στις διώξεις σε βάρος των υγειονομικών και στο κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στις 8.30 π.μ. ο Σύλλογος διοργανώνει ανοιχτή συνέντευξη Τύπου στην πύλη του Νοσοκομείου «Αγιος Σάββας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ