Τετάρτη 24 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΡΗΤΗ
Στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία - κινητοποιήσεις για την επίταξη ιδιωτικών κέντρων

Κινητοποίηση σήμερα στην Περιφέρεια από το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Τους 31 έφτασαν χτες οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία της Κρήτης, με την πληρότητα να αγγίζει ώρα με την ώρα το 100%, καθώς Περιφερειακές Ενότητες του νησιού παρουσιάζουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Στο «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο νοσηλεύονται 10 ασθενείς στη ΜΕΘ και 43 στην κλινική Covid. Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 10 ασθενείς στη MEΘ και 37 στην κλινική Covid. Στο Νοσοκομείο Χανίων 8 ασθενείς στη ΜΕΘ και 35 στην κλινική Covid, στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου 1 ασθενής στη ΜΕΘ και 1 στην κλινική Covid και στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου 7 ασθενείς, όλοι στην κλινική Covid. Σημειώνεται ότι τα νοσοκομεία δέχονται περιστατικά για όλες τις νόσους από όλα σχεδόν τα νησιά του Νότιου Αιγαίου, που έχουν αφεθεί χωρίς ΜΕΘ και βασικές ιατρικές ειδικότητες!

«Το δημόσιο σύστημα Υγείας δουλεύει στο "κόκκινο"», «Οι χώροι δουλειάς είναι ξέφραγο αμπέλι, αποτελούν το βασικό χώρο υπερμετάδοσης του κορονοϊού», «η πληρότητα στις ΜΕΘ βρίσκεται στα "κόκκινα"», σημειώνει με αγωνία το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, που σήμερα Τετάρτη καλεί σε κινητοποίηση στις 10 π.μ. έξω από την Περιφέρεια Κρήτης.

«Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες. Γιατί αντί να ανοίξει, κλείνει τμήματα», τονίζει και αναδεικνύει ότι «στο ΠΑΓΝΗ, προκειμένου να ανταποκριθεί στην ολοένα μεγαλύτερη ανάγκη για περίθαλψη κρουσμάτων, ανακοινώθηκε την προηγούμενη βδομάδα η μείωση κατά 50% των τακτικών ιατρείων, ενώ ήδη οι αναμονές για ραντεβού είναι πολύμηνες.

Παράλληλα δημιουργήθηκε τρίτη κλινική Covid, με τη δέσμευση έως 70 επιπλέον κλινών από άλλα τμήματα, ενώ η Νεφρολογική, η Παιδοχειρουργική και η Οφθαλμολογική υπολειτουργούν εδώ και καιρό, αφού θάλαμοι νοσηλείας τους έχουν ελαττωθεί τουλάχιστον στο μισό, ώστε να δημιουργηθούν κλίνες Covid.

Ταυτόχρονα, το υπάρχον ελλιπές (σε αριθμό) προσωπικό θα υποχρεωθεί και στα δύο νοσοκομεία σε νέες μετακινήσεις προς τις μονάδες Covid, πρόσθετες βάρδιες ή εφημερίες και περικοπές ρεπό, ενώ - λόγω υποστελέχωσης - οι εργαζόμενοι είναι ήδη εξουθενωμένοι από την εντατικοποίηση της δουλειάς».

Το Σωματείο απαιτεί την «επίταξη τώρα των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών του Ηρακλείου, "Creta Interclinic" και "Ασκληπιείον Κρήτης", με άμεση προτεραιότητα τις κλίνες ΜΕΘ, άλλων ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων». Επιπλέον διεκδικεί όλα τα απαραίτητα μέτρα θωράκισης του συστήματος Υγείας, με ενίσχυση σε προσωπικό και μέσα, μέτρα στους χώρους δουλειάς κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ