Τετάρτη 24 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρόγραμμα επετειακών εκδηλώσεων για το 1821

Στο πρόγραμμα επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, χτες το απόγευμα έφτασε στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Σήμερα το πρωί θα έχει συνάντηση με τον Κυρ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

Σήμερα το μεσημέρι φτάνει ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μιχαήλ Μισούστιν. Θα ακολουθήσουν συνάντηση με τον Μητσοτάκη και κοινές δηλώσεις. Αργότερα το απόγευμα θα έλθουν ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης.

Ο Μητσοτάκης και η σύζυγός του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, θα υποδεχθούν αργά το απόγευμα όλους τους προσκεκλημένους τους στο νέο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης. Θα παρευρίσκονται, επίσης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, οι πρέσβεις Γαλλίας και Βρετανίας, η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και ο πρόεδρος του Μουσείου του Λούβρου. Θα ακολουθήσει ξενάγηση των προσκεκλημένων στην Πινακοθήκη.

Επίσης, σήμερα το βράδυ αναμένεται η άφιξη της υπουργού Αμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί. Θα ακολουθήσουν επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, προσφώνηση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αντιφωνήσεις των προσκεκλημένων.

Αύριο, Πέμπτη, η έναρξη της στρατιωτικής παρέλασης προγραμματίζεται για τις 10 π.μ. Θα περάσουν και σχηματισμοί μαχητικών «F-16» από τις ΗΠΑ και «Rafale» από τη Γαλλία, όπως και ιπτάμενο τάνκερ «Voyager» από τη Βρετανία.

Αστυνομικά μέτρα αναμένεται να παρθούν στα οποία θα συμμετάσχουν η «αντιτρομοκρατική» και η ΕΥΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ