Σάββατο 19 Ιούνη 2021 - Κυριακή 20 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Νοτιοαφρικανικό ΚΚ

Στο μήνυμά του, το Νοτιοαφρικανικό ΚΚ επισημαίνει:

«Το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη περίοδο, εν μέσω μιας γενικής όξυνσης της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, που επιδεινώθηκε από την παγκόσμια υγειονομική κρίση της πανδημίας του κορονοϊού.

Σήμερα, γινόμαστε μάρτυρες των μεγάλων απειλών για την παγκόσμια ειρήνη και την ανθρωπότητα που θέτει η συσσωρευμένη αλαζονεία του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Η περιοχή της Μέσης Ανατολής είναι το επίκεντρο αυτής της σοβαρής απειλής, καθώς η σιωνιστική ισραηλινή κυβέρνηση εξαπέλυσε τη χειρότερη - αλλά προβλέψιμη στρατιωτική επίθεση ενάντια στους Παλαιστινίους.

Απέναντι σε όλες αυτές τις προκλήσεις, παρατηρούμε τον επίμονο και αποφασιστικό αγώνα στον οποίο ηγούνται τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμμα, και το ΚΚΕ είναι στην πρώτη γραμμή αυτών των αγώνων τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Ο συντονισμός των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων αυτή την περίοδο έχει όντως αποτελέσει μια σημαντική πλατφόρμα μέσα από την οποία αυτοί οι αγώνες έχουν βρει έκφραση και έχουν πάρει την αναγκαία ορμή.

Επιδοκιμάζουμε επίσης τους μακροχρόνιους και αποφασιστικούς αγώνες του ΚΚΕ ενάντια στον ιμπεριαλισμό του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Σημειώνουμε ιδιαίτερα τους συντονισμένους αγώνες που διεξάγονται ενάντια στα προγράμματα λιτότητας της ΕΕ, τα οποία έχουν πλέον επεκταθεί σε μεγάλο μέρος του "αναπτυσσόμενου κόσμου", καθώς οι συνέπειες της πανδημίας αποκαλύπτουν την αδυναμία των συστημάτων Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας των καπιταλιστικών κρατών.

Χαιρετίζουμε τον ολόπλευρο και συντονισμένο αγώνας σας, μαζί με την κινητοποίηση της εργατικής τάξης και των σύμμαχων δυνάμεων των αυτοαπασχολουμένων και άλλων κοινωνικών στρωμάτων ενάντια στο μονοπωλιακό κεφάλαιο - σε όλες του τις εκφράσεις, με το σκοπό της κατάκτησης της κρατικής εξουσίας για την εργατική τάξη και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ