Σάββατο 19 Ιούνη 2021 - Κυριακή 20 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΑΚΕΛ (Κύπρος)

Στο χαιρετιστήριο μήνυμά της η ΚΕ του ΑΚΕΛ (Κύπρος) αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Στην Κύπρο, 47 χρόνια μετά την εφαρμογή του ΝΑΤΟικού δίδυμου εγκλήματος, του φασιστικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, την κατοχή και τον εποικισμό, αντιμετωπίζουμε ενέργειες και πρόκληση τετελεσμένων επί του εδάφους τα οποία αυξάνουν τον κίνδυνο οριστικοποίησης της διχοτόμησης της χώρας μας. Το πρόσφατο άνοιγμα μέρους της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου, κατά παράβαση των σχετικών αποφάσεων του ΣΑ του ΟΗΕ, καθώς και η παρουσίαση για πρώτη φορά στο τραπέζι των συνομιλιών της θέσης για λύση δύο κρατών από την Τουρκία και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, έρχονται να περιπλέξουν τις δυνατότητες επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος.

(...) To ΑΚΕΛ συνεχίζει να παλεύει για απελευθέρωση και επανένωση του λαού και της χώρας μας. Ο δρόμος για την επίτευξη του στόχου για μας παραμένει το Διεθνές Δίκαιο και η βάση με την οποία οι δύο κοινότητες έχουν δεσμευτεί ενώπιον της διεθνούς κοινότητας να επιλύσουν το Κυπριακό από το 1977: Η λύση της διζωνικής - δικοινοτικής ομοσπονδίας που οδηγεί σε ενωμένο κράτος, συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια, μία διεθνή προσωπικότητα και με πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων, όπως αυτή καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ. Λύση που θα μας απαλλάσσει από τις εγγυήσεις και το δικαίωμα επέμβασης στα εσωτερικά μας από τρίτες χώρες.

(...) Εκτιμούμε και σεβόμαστε την Ιστορία και τους ηρωικούς αγώνες του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας ενάντια στον φασισμό και τις δικτατορίες, για την απελευθέρωση της χώρας σας από την ξένη κατοχή, την καθημερινή σας πάλη για τα δίκαια και δικαιώματα των εργαζομένων και του ελληνικού λαού, την αντιιμπεριαλιστική δράση και τη διεθνιστική σας αλληλεγγύη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ