Σάββατο 19 Ιούνη 2021 - Κυριακή 20 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας

Στο μήνυμά του το Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ήταν πάντα ένα κόμμα προλεταριακού διεθνισμού, που συμμετείχε σε απτές πράξεις διεθνιστικής αλληλεγγύης σε σφοδρή αντιπαράθεση με τον ιμπεριαλισμό, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και επιθετικότητα. (...) Μέσω της δουλειάς του στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία, το ΚΚΕ έχει προσφέρει ανεκτίμητη βοήθεια στα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα, διευκολύνοντας τη διαδικασία έρευνας, συζήτησης και επεξεργασίας κοινών θέσεων των κομμάτων και συντονισμού της αλληλεγγύης τους, μεταξύ άλλων.

Το ΚΚΕ έχει δείξει πως ένα επαναστατικό κόμμα χρειάζεται επαναστατική στρατηγική, που θα βασίζεται σε μια σωστή και συνεπή ιδεολογία, τον μαρξισμό - λενινισμό. Ο ιστορικός ρόλος της εργατικής τάξης ως επαναστατικής τάξης, ως της δύναμης της κοινωνικής απελευθέρωσης, μπορεί να εκπληρωθεί μόνο μέσα από την οργάνωσή της ως τάξης για τον εαυτό της.

Το Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας είναι πεπεισμένο ότι οι συζητήσεις των τριών κειμένων των Θέσεων θα ενισχύσουν και θα ισχυροποιήσουν τον διακριτό ιδεολογικοπολιτικό ρόλο του ΚΚΕ και την πάλη του για την εργατική εξουσία, για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ